Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna s mandlemi na zázvoru a mateřídoušce

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 527 kJ /
365 kcal
Bílkoviny10,92 g
Tuky24,33 g
Vláknina7,89 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme - dělala jsem ze stehen a posypeme zázvorem. Na hlubší pánev si dáme trochu oleje, stehna si z obou stran prudce opečeme, podlijeme vývarem, zakapeme citrónem a dusíme do měkka. Krok 2: Pak si maso na chvilku vyndáme, šťávu si vydusíme téměř na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a po chvilce přidáme mandle, mateřídoušku a rozmačkaný česnek. Vrátíme maso zpět, dochutíme solí a necháme všechno dohromady provařit.

Zveřejněno 3. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Dobroučká a pikantní improvizace. Kdo chce, může mouku rozmíchat ve smetaně a zalít.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/59lY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/59lY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Kuřátko vypadá mňamkově, zkusím i ten zázvor :-) Bodík

Bibi, super kuřátko:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
mateřídouška citronová recepty, maso na materidousce, mateřídouška recepty, kuřecí zázvor, materidouska na maso, kuřecí stehna se smetanou, mateřidouška recept, stehna v mandlích, kureci stehno se zazvorem, zázvor a mateřídouška, kuře s čerstvým zázvor recept, játra s mandlemi a medem, recepty z kuřecích stehen se zázvorem, kureci na zazvore, kuřecí maso na mateřídoušce, stehna na mandlích, maso zázvor smetana, "kuřecí stehna" zázvor, kureci stehna na mandlich, kuřecí stehna recept zázvor

Suroviny:
stehno kuřecí, šťáva citronová, smetana ke šlehání, zázvor, mateřídouška, česnek, mouka hladká, lupínky mandlové, sůl, vývar drůbeží, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu