Vepřový guláš III.
Dobrý guláš bývá vizitkou každého kuchaře. Důležité je nebát se koření a vyladit chutě tak, aby se dokonale doplňovaly. Určitě se vyplatí připravit guláš den předem, aby se odležel. Pak už si můžete pochutnávat a užívat pochvalu od spokojených strávníků.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 125 kJ / 1 703 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,03 g |
Tuky | 93,12 g |
Vláknina | 19,03 g |
Cholesterol | 336 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 4,85 g |
Sacharidy | 43,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriku a rajčata pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej. Vsypeme maso a opečeme, aby se zatáhlo. Přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme a několik minut dál společně restujeme.
Krok 3: Základ guláše ochutíme solí, pepřem a kmínem. Přilijeme vývar, přiklopíme poklicí a dusíme, dokud maso nezměkne. Nakonec do guláše vmícháme zakysanou smetanu. Podle potřeby dosolíme.
Zveřejněno 21. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový guláš III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RmR
Moje poznámka
Vepřový guláš III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RmR
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 9 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 10 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 1 hodinou
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 7 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 7 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 8 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 8 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 9 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 10 hodinami
Tématické fráze:
vepřový guláš s těstovinami,
vepřový guláš,
vepřový guláš,
vepřový guláš recept,
domácí vepřový guláš,
guláš vepřový,
vepřoví guláš,
vepřový guláš se zeleninou,
tmavý guláš vepřoví,
dobrý vepřový guláš,
vepřový guláš se smetanou,
guláš s těstovinami,
tmavy veprovy gulas,
vepřový guláš s těstovinou,
recept na vepřový guláš,
recept vepřovy guláš,
jak uvařit vepřovy gulaš,
recepty veprovy gulas,
guláš s těstovinami recept,
veprovy gulas z testovinami
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
česnek,
paprika,
rajče,
olej,
vývar hovězí,
sůl,
kmín celý,
pepř,
smetana zakysaná
Komentáře (3)