Výborný štrúdl
Štrúdl je nadčasová klasika, která nikdy nezklame. Křehké těsto, voňavá náplň z jablek, skořice a rozinek – to vše tvoří dokonalou harmonii chutí, která okouzlí každého. Ať už jako sladká snídaně, odpolední zákusek k čaji nebo sváteční dezert, štrúdl je vždy skvělou volbou.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 410 kJ / 2 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 140,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 165,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto rozdělíme na 3 díly. Každé vyválíme na úhledný obdélník. Jablka nakrájíme na plátky, přidáme mák, rozinky, cukr a lžičku skořice. Můžeme dát i oříšky, je to chutnější.
Krok 2: Doprostřed vyváleného těsta navrstvíme směs a těsto zabalíme do tvaru štrúdlu. Povrch potřeme máslem.
Krok 3: Pečeme na plechu, vyloženém pečicím papírem ve vyhřáté troubě 20 minut.
Zveřejněno 7. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y7v
Moje poznámka
Výborný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y7v
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 2 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno 18. 5. 2025 16:14
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno 18. 5. 2025 15:26
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 1 hodinou
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 1 hodinou
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 1 hodinou
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 3 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 3 hodinami
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 4 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 4 hodinami
Tématické fráze:
štrúdl,
štrúdl recept,
recept na štrůdl,
jak upéct štrůdl,
recept strudl,
jak zabalit štrůdl,
domácí štrůdl,
jak se bali strudl,
jak se dělá štrúdl,
recepty na štrúdl,
čím potírat štrudl,
jak udělat štrůdl,
čím potřít štrúdl,
recepty štrůdl,
jak balit strudl,
štrůdl s mákem,
dobrý štrůdl,
strudl recepty,
štrúdl z listového těsta,
testo na strudl
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
mák,
rozinky,
cukr,
skořice,
oříšky,
máslo
Komentáře (15)
Oprav si 500 dkg na 500 g (myslím že z 5 kil určitě jsi štrůdl nedělala)