Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 247 kJ /
1 015 kcal
Bílkoviny165,88 g
Tuky34,28 g
Vláknina1,74 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 423 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy9,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce s teplou vodou ponoříme instatní nudle a necháme cca 10min. změknout. Nevaříme. Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme chilli a necháme chvíli odležet. Krok 3: Mezitím odloupneme z fenyklu vrchní slupky, zbytek nakrájíme na tenké měsíčky (jako např.cibuli). Krok 4: Na troše oleje zprudka orestujeme maso, jakmile se zatáhne, přidáme fenykl a restujeme dozlatova. Krok 5: Poté přidám kari, podlijeme kokosovým mlékem a krátce provaříme (fenykl by měl zůstat křehký a lehce chroupat), podle chuti dosolíme. Krok 6: Zcezené nudle přidáme na pánev k masu, promícháme, prohřejeme a podáváme.

Zveřejněno 27. 12. 2010

Poznámka autorky isindy

Donedávna jsem čínské nudle krátce povařila doměkka - pak jsem kdesi na netu přečetla tento postup a ejhle - funguje to a jsou chutnější.

Fenykl jsem dodnes neochutnala, vlastně znám jen fenyklový čaj...ale dneska to najednou byla v obchodě láska na první pohled :) nevím proč, ale měla jsem strašnou chuť tu zajímavou věc ležící mezi mrkví a karambolou ochutnat...tak jsem se nechala inspirovat na gurmetklub.cz a dobře jsem udělala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znlq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znlq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-p:yes:takové jídla máme rádi, ale toho mléka jsem se bála. ale vyzkouším to. +:yes:

Hmmm ,teda dala bych si hned.Mám nějaký absťák na zelený,po tom všem tučném a sladkém.Fenykl mám moc ráda a přidávám pokud je v létě do směsi salátů.Dokonce jsem ho i jednou pěstovala na zahradě, i když nebyl tak pěkný co se koupí,zato byl zase víc aromatičtější.Dá se zapékat a všelijak upravit ,je to dobrůtka.S kokosovým mlékem to může ladit.:-p:-p:yes::yes::yes:

Isahu - tip na salát je na mých stránkách ;-)
http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c... Tento salát miluji když je trošku uleželý, jinak tam mám salát s polníčkem, v kterém je také použitý fenykl :-)
http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c...

Iljuso, na čerstvý/syrový v salátu jsem si ještě netroufla, zatím jsem prubla tuto tepelnou úpravu a byla jsem mile překvapená :-p
ten salát zkusím ale taky, máš nějaký tip?

Ráda vyzkouším, fenykl mám moc ráda - jak tepelně zpracovaný, tak v salátech - tam mi chutná ještě více :-*

koukám,že receptík je lákavý,také jsem ještě nikdy nedělala čerstvý fenykl,chtělo by to vyzkoušet.;-):yes:+1

děkuji :-K;-)

Děkuji za nabídku IVANKO jsi moc milá rád potkávam lidi jako jsi Ty, je úžasné že se tady najdou takový lidé;-). Děkuju to už je 3 bod kterej nemohu dát:-)

Tondo, nešlo by to bez té "paní"?:-8:-8:-D já myslím, že si tu všichni svorně tykáme ;-)(a navíc jsem starší a ženská k tomu, tak to můžu nabídnout :-8:-D)

Paní Ivo dík za tip to je dobrej nápad , skočím za kámošema do čínský čtvrti:-) a kouknu jakou mají kvalitu, kdyby to šlo dal bych další bod:yes:

Ambiente a ty nejsi v Čechách? to, co mám na fotce, to je docela dobré - tuším z Billa za pár pětek...nebo ho kupuji přímo na tržišti "u zdroje". Osvědčilo se mi kupovat tyto suroviny tam, kde je kupují ti, kteří nejlépe ví, co a jak s nimi :-)

Eli, trošičku jo....ty čerstvé lístečky jsou trochu jako máta, někdo tvrdí, že v tom cítí anýz nebo lékořici...já ne :-8

Eli, joooo víš že jo.... připomíná silný odvar máty a mírně k fenyklu :-D, ale zas ne tak doslova, přiblížila ses :yes::yes:

Promiňte mi debilní dotaz...ale není ta fenyklová chuť trochu do "peprmintova", jako do máty, ale jemněji??

Eli, za sebe;-) - chuť fenyklu se nedá přirovnat, je to fenykl - příjemná, pikantní fenyklová (to jsem ti pomohla co?:-8), do křupava ho uuděláš zhruba jako asi celer, ale ani to není přesný, velice krátce, hlavně si vybírej malé hlavičky, jsou křehčí a mají šťavnatější chuť :-p, je vynikající i jen na páře a s bramborem opečeným na másle, na gogle najdeš dost odkazů, hlavně se ho neboj vyzkoušet :yes::yes::yes:

já jsem právě dřív kupoval od dovozce Tandoori ale u nás začal vozit nějakou novou řadu od exoticfood a už to není ono a do německa nejezdim tak často abych si kupoval to co mám odzkoušený tak mě docela zklamala ta kvalita, bývala lepší,myslim u toho kokosového mléka

Ivinko, moc děkuju...:-) A koukej mi napsat...;-):-D

Eli, to je 2-3 min. záležitost, přirovnat - možná jako řapíkatý celer, kedlubna je už moc tvrdá a cibule naopak moc změkne :-)
a myslím, že 12% smetana bude stačit, jde jen o to trochu to zjemnit a zíslat trochu omáčky - ono to varem zhoustne a ty nudle tak pěkně "oblemcá" :-8:-D

Ivi, to víš, že kolem čerstvého fenyklu chodím a nekoupím ho, protože jsem nevěděla, jak chutná, ani co s ním podniknout... Jen mi, prosím, ještě napiš, jak dlouho se ta potvora dělá dokřupava, třeba to k něčemu přirovnej... kedlubna...:-?, zázvor:-?, cibule?, celer?...
A za tip se smetánkou děkuju, tu já můžu...jak asi 12% nebo ke šlehání?

Ambiente, já samozřejmě používám i ústřicovou či sojovou omáčku a podobně, ale v jiné kombinaci surovin, ten fenykl by mi k tomu asi nešel..ale kdo ví ;-) možná to příště vyzkouším :-)

já používám kokosové mléko, krém je na mě už moc hutný. Možná taky záleží na výrobci, jedna věc může chutnat různě a ne vždy dobře ;-)

Já to pořád říkám, že z mála surovin jsou největší dobroty.;-);-);-)

Eli, to jsme na to s fenyklam stejně - já ho znala jen v podobě semínek, ze kterých jsem dělala dětem čaj :-8 nevím, jestli to znáš, ale dneska mi na něj náhodou padlo oko v obchodě a bylo rozhodnuto, bylo jasné, že ho musím mít a ochutnat :-O - a přitom jsem ho tolikrát s nezájmem přešla :-) možná za to může ta přemíra tradičních jídel teď v poslední době, přeci jen o vánocích si své kulinářské hokus-pokusy odpouštím a já už měla zase absťák po nějakém experimentu :-D a vyšel :yes:

a ten kokos zkus teda nahradit trochou smetany, to určitě půjde :-)

Fenykl nevim ale ostatním by to určitě moc chutnalo :yes: mam to odzkoušený a je s tím vždycky úspěch. je pravda že před rokem jsem zkoušel kokosmetanu a moc mi to chutnalo ale letos jsem koupil kokokrém a kokomléko a není to vůbec dobrý, cítim z toho nějakou chemii

Osobně se hrozně bojím to kokosové mléko použít a ochutnat kvůli alergii na ořechy, kokos nevyjímaje... Áách jo, vypadá to tak krásně...;-) a fenykl jsem při vaření ještě nepoužila, mám ho spojený jen s rozpustným čajíčkem Hipp, protože Líza asi do tří let odmítala pít cokoli jiného kromě tohoto čaje a čisté vody...(mléko také, samozřejmě)

Ambiente, musím říct, že v tom není kokos vůbec cítit - já ji používám v kombinaci s kari dost často, zjemní jídlo jako třeba smetana a přitom tam není ta máslově tučná příchuť ;-) nevím, co by na ústřicovou či podobnou omáčku místo toho kokomléka řekl ten fenykl...:-8

:-):yes: dneska jsem taky dělal čínu ale mě to nchtějí jíst s tim koko mlékem:-) tak musim dělat klasiku s ústřicovou omáčkou, rybí omáčkou, švestkovým vínem, rýžovým octem a houbovou sojovkou

Isi, jo, už vidím postup na nudle, původně jsem se chtěla ptát:-8. Hm určitě udělám, fenykl máme rádi, a tady :-p:-p:yes::yes:

Tééda, zase taková dobrota..:-p:yes:

Tématické fráze:
thajské nudle, fenykl recepty, thajské recepty, thajske nudle recept, thajské nudle recepty, fenykl recept, thajská kuchařka, recept na thajské nudle, thajské nudle s kuřetem, fenyklová omáčka, top recepty z fenyklu, čínské nudle recept, recept na upravu fenyklu, thajské nudle s kuřecím, thajské kuřecí nudličky, čínské nudle s kokosovým mlékem, gogle diskuze recepty, jak upravit čínské nudle, recept thajské nudle, thajský recept

Suroviny:
nudle instantní, prsa kuřecí, fenykl, sůl, mléko kokosové, koření kari, chilli, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu