Dušené zelí
Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár ingrediencemi vytvoříte tradiční pochoutku, která se snadno stane oblíbenou součástí vaší kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 053 kJ / 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,11 g |
Tuky | 1,54 g |
Vláknina | 21,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,41 g |
Sůl | 11,00 g |
Sacharidy | 39,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí dáme vařit se šťávou z kompotu. Po 15 minutách přidáme koření a trochu soli. Mezitím si nakrájíme cibuli a orestujeme na tuku dozlatova.
Krok 2: Přidáme mouku, osmahneme dorůžova a přidáme k zelí. Nakonec přimícháme propasírovaná kompotovaná jablka.
Krok 3: Podáváme s pečeným masem.
Zveřejněno 11. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZoB
Moje poznámka
Dušené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZoB
Nejnovější recepty
Čočkový chléb se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s rebarborou
Přidáno před 10 hodinami
Vícezrnné kaiserky
Přidáno před 15 hodinami
Restovaný chřest se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový koktejl podle ČSN
Přidáno před 17 hodinami
Nudličky vepřových jater v pikantní omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cestovní perník
Vladka321 před 21 minutami
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 6 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Miluska56 před 9 hodinami
Vepřové výpečky II
Nic_olS před 9 hodinami
Segedínský guláš
Nic_olS před 9 hodinami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
Nic_olS před 9 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Nic_olS před 9 hodinami
Cuketový perník
Nic_olS před 9 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 před 10 hodinami
Bábovka ze zbylých bílků
Mamaliska před 11 hodinami
Tématické fráze:
dušené zelí,
dušené zelí recept,
dušené kysané zelí,
dušené kysané zelí recept,
dušené kysané zelí recepty,
úprava zelí,
úprava kysaného zelí,
dušené čerstvé zelí,
dušené kyselé zelí,
kysané zelí dušené,
zelí dusene,
recept na dušené kysané zelí,
jak upravit zelí,
jak upravit kysané zelí,
recept dušené zelí,
červené zelí dušené recept,
dušené kyselé zelí recept,
dušené červené zelí,
dušené kysané červené zelí,
dušené kysané zelí s jablkem
Suroviny:
zelí kysané,
kompot jablečný,
cibule,
mouka,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
tuk
Komentáře (15)