Dušené zelí
Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár ingrediencemi vytvoříte tradiční pochoutku, která se snadno stane oblíbenou součástí vaší kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 053 kJ / 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,11 g |
Tuky | 1,54 g |
Vláknina | 21,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,41 g |
Sůl | 11,00 g |
Sacharidy | 39,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí dáme vařit se šťávou z kompotu. Po 15 minutách přidáme koření a trochu soli. Mezitím si nakrájíme cibuli a orestujeme na tuku dozlatova.
Krok 2: Přidáme mouku, osmahneme dorůžova a přidáme k zelí. Nakonec přimícháme propasírovaná kompotovaná jablka.
Krok 3: Podáváme s pečeným masem.
Zveřejněno 11. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZoB
Moje poznámka
Dušené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZoB
Nejnovější recepty
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Tortilla s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Plněná mini tortilla
Přidáno před 11 hodinami
Řezy z knedlíků a brokolice
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová játra na slanině
poirotka před 9 minutami
Čajová kolečka
sarik před 6 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
iveta.kroul před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
LucieKrou před 10 hodinami
Domácí chleba z trouby
LucieKrou před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
LucieKrou před 10 hodinami
Čokoládové řezy s karamelem
Tynagaz před 10 hodinami
Placičky z bramborové kaše
brtna před 10 hodinami
Brambory se špekáčky na pivu
Pencroo před 10 hodinami
Kovbojské fazole
brtna před 11 hodinami
Tématické fráze:
dušené zelí,
dušené zelí recept,
dušené kysané zelí,
dušené kysané zelí recept,
dušené kysané zelí recepty,
úprava zelí,
úprava kysaného zelí,
dušené čerstvé zelí,
dušené kyselé zelí,
kysané zelí dušené,
zelí dusene,
recept na dušené kysané zelí,
jak upravit zelí,
jak upravit kysané zelí,
recept dušené zelí,
červené zelí dušené recept,
dušené kyselé zelí recept,
dušené červené zelí,
dušené kysané červené zelí,
dušené kysané zelí s jablkem
Suroviny:
zelí kysané,
kompot jablečný,
cibule,
mouka,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
tuk
Komentáře (15)