Dušené zelí
Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár ingrediencemi vytvoříte tradiční pochoutku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 053 kJ / 252 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,11 g |
| Tuky | 1,54 g |
| Vláknina | 21,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,41 g |
| Sůl | 11,00 g |
| Sacharidy | 39,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí dáme vařit se šťávou z kompotu. Po 15 minutách přidáme koření a trochu soli.
Krok 2: Mezitím nakrájíme cibuli a orestujeme na tuku dozlatova. Přidáme mouku, osmahneme dorůžova a přidáme k zelí.
Krok 3: Nakonec přimícháme propasírovaná kompotovaná jablka a necháme přejít varem.
Krok 4: Podáváme s knedlíkem a pečeným masem.
Zveřejněno 11. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZoB
Moje poznámka
Dušené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZoB
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 52 minutami
Opilcův kapr
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 1 hodinou
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 1 hodinou
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 1 hodinou
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 2 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 2 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 2 hodinami
Medovníkové koule
Dechtochema před 2 hodinami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 2 hodinami
Tématické fráze:
dušené zelí,
dušené zelí recept,
dušené kysané zelí,
dušené kysané zelí recept,
dušené kysané zelí recepty,
úprava zelí,
úprava kysaného zelí,
dušené čerstvé zelí,
dušené kyselé zelí,
kysané zelí dušené,
zelí dusene,
recept na dušené kysané zelí,
jak upravit zelí,
jak upravit kysané zelí,
recept dušené zelí,
červené zelí dušené recept,
dušené kyselé zelí recept,
dušené červené zelí,
dušené kysané červené zelí,
dušené kysané zelí s jablkem
Suroviny:
zelí kysané,
kompot jablečný,
cibule,
mouka,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
tuk
Komentáře (15)