Country pečený bůček na kysaném zelí
Mezi klasiku české kuchyně patří oblíbené vepřo, knedlo, zelo, kterou však můžeme připravit trochu jinak. Kořeněné plátky bůčku upečeme v jednom pekáčku společně se zelím a jako přílohu zvolíme brambory. Uvidíte, že tato lehčí verze vám zachutná.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 579 kJ / 3 485 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 153,60 g |
| Tuky | 298,00 g |
| Vláknina | 13,05 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 6,20 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáčku nebo remosky nasypeme kysané zelí bez nálevu a rozprostřeme v souvislé vrstvě.
Krok 2: Bůček rozkrájíme na 8 plátků, osolíme a posypeme kořením. Připravené plátky položíme na kysané zelí.
Krok 3: Pečeme asi 60 minut přikryté poklicí v troubě vyhřáté na 180-200 °C dorůžova.
Krok 4: Při pečení a obracení prostříkneme pivem. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Country pečený bůček na kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99vD
Moje poznámka
Country pečený bůček na kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99vD
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 5 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 26 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 29 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 36 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 3 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček na zelí,
bůček na zelí,
bůček pečený na zelí,
peceny bucek v remosce,
pečený bůček se zelím,
bůček v zelí,
bůček v remosce,
pečený buček v zelí,
bůček pečený v zelí,
pečený bůček,
bucek na kyselem zeli,
vepřový bůček na zelí,
buček zelí,
kyselé zelí a pečené vepřové maso,
vepřové maso na kysaném zelí,
bůček a zelí,
koření country mix,
lak na buček,
pečený vepřový bůček,
peceny bucek na kyselem zeli
Suroviny:
bůček,
zelí kysané,
koření country,
sůl,
pivo světlé
Komentáře (8)