Krkovice pečená v kysaném zelí

jabl.ko Kuchařka: jabl.ko

Vepřové maso 3 názory

Suroviny

4 plátky krkovice (hrubší)
500 g kysaného zelí (já měla německé z Penny a bylo hodně tmavé a kyselé, lepší je Otické)
3 mrkve
1 cibule (větší)
1 lžička cukru
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran.

  2. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zelí překrájíme (popřípadě propláchneme), přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř, cukr, 3 PL oleje a dobře všechno promícháme.

  3. Do zapékací mísy vlijeme výpek z masa z pánvičky, vrstvu zelí, na to krkovici a přikryjeme opět vrstvou zelí.

  4. Pečeme na 160°C asi 70-80 min. Podáváme s bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 181 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice pečená v kysaném zelí

  • spagetka spagetka

    Lucie (neregistrovaný/á) KL - kávová lžička, PL - polévková lžíce

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Jen nevim,co je 1 KL cukru a 3 PL oleje???:-(

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    S tou kombinací mrkve a zelí to vypadá zajímavě;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krkovicka na kysanem zeli krkovice na zelí maso pečené na kysaném zelí krkovička na zelí krkovička pečená na kysaném zelí pečená krkovice na zelí krkovička pečená na zelí vepřová krkovice pečená na zelí vepřová krkovice pečená na kysaném zelí krkovice pecena na zeli pečené maso na kysaném zelí pečené maso na kyselém zelí pečená krkovička se zelím krkovice na kyselem zeli pečená krkovice na kyselém zelí pečené maso s kysaným zelím vepřová krkovice na kysaném zelí pečená krkovička na zelí vepřová krkovice pečená na kyselém zelí maso pečené na zelí

Zapomněl/a jsem heslo