Krkovice pečená v kysaném zelí

Suroviny

4 plátky krkovice (hrubší)
500 g kysaného zelí (já měla německé z Penny a bylo hodně tmavé a kyselé, lepší je Otické)
3 mrkve
1 cibule (větší)
1 lžička cukru
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran.

  2. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zelí překrájíme (popřípadě propláchneme), přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř, cukr, 3 PL oleje a dobře všechno promícháme.

  3. Do zapékací mísy vlijeme výpek z masa z pánvičky, vrstvu zelí, na to krkovici a přikryjeme opět vrstvou zelí.

  4. Pečeme na 160°C asi 70-80 min. Podáváme s bramborem.

Komentáře k receptu Krkovice pečená v kysaném zelí

  • spagetka spagetka

    Lucie (neregistrovaný/á) KL - kávová lžička, PL - polévková lžíce

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Jen nevim,co je 1 KL cukru a 3 PL oleje???:-(

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    S tou kombinací mrkve a zelí to vypadá zajímavě;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krkovicka na kysanem zeli krkovice na zelí maso pečené na kysaném zelí krkovička na zelí krkovička pečená na kysaném zelí pečená krkovice na zelí krkovička pečená na zelí vepřová krkovice pečená na zelí vepřová krkovice pečená na kysaném zelí krkovice pecena na zeli pečené maso na kyselém zelí krkovice na kyselem zeli pečená krkovice na kyselém zelí pečené maso na kysaném zelí krkovička na kyselém zelí pečená krkovička se zelím pečená krkovička na zelí pečená krkovička na kysanem zeli pečená krkovice se zelím pečené maso s kysaným zelím