Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ďobáčky s brokolicí

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Snadný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu. Krok 2: Orestujeme a přidáme ďobáčky. Krok 3: Chvíli restujeme, pak přidáme pokrájenou syrovou brokolici, zalijeme malým množstvím vody a ochutíme sojovou omáčkou. Krok 4: Pod pokličkou dusíme. Krok 5: Když je voda vydušená, přilijeme smetanu a ještě chvíli necháme provařit. Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.
(Povrch můžeme ještě posypat strouhaným sýrem, ale není nutnost, to záleží na chuti každého z vás.)

Zveřejněno 28. 9. 2010

Poznámka autorky ruzena

Tento recept byl můj momentální nápad, jelikož jsem měla zbytky brokolice i anglické slaniny a chtěla jsem je zužitkovat. Množství surovin jsem také nenapsala, takže brokolice byla polovina hlávky a slanina zhruba asi 5 dkg. Šlehačky jsem dávala taktéž zbytek, asi polovina kelímku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďobáčky s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j86l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďobáčky s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j86l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vynikajici!!!!!!!!!

právě jsem uvařila,místo ďobáčků jsem dala sojove nudličky,místo slaniny tofu a je to to nejchutnejsi jidlo,co jsem kdy udelala!!:)

Děkuji za informaci. Ve složení je napsáno koření, tak to nějakou chuť mít musí.:-p Jen co to někde seženu, tak vyzkouším.

Sandro složení je:soja,voda,rostlinný olej,koření,sůl.Lze je konzumovat za studena jako chuťovka,nebo jako součást studených jídel,např.lehkých salátů.Jsou jedinečnou lehce stravitelnou pochoutkou s vysokým obsahem bílkovin,vitamínu skupiny B,vláknin a minerálních látek,zejména vápníku,hořčíku,draslíku a železa a jsou také významným zdrojem fosfolipidů.Tak jsem ti to opsala z té krabičky.Já jsem je nechutnala před přípravou jídla,takže ti nemohu sdělit,zda jsou ochucené.Doufám,že ti toto sdělení postačí,takže si myslím,že mírně ochucené budou:-D:-D:-D:-Dale jinak jsou vynikající a jsou tu už i jiné recepty na tyto ďobáčky:-))mimochodem sama jsem sem už jeden vkládala,takže toto je můj 2 recept na ďobáčky:-D:-D

Můžu se zeptat, jestli ty ďobáčky jsou v tom suchém stavu nějak ochucené? Mira ani kluci by to asi nejedli, ale já bych si to klidně dala.

Jó, tak to vypadá dobře. :yes:

Tématické fráze:
ďobáčky, sojove ďobáčky, sojové ďobáčky recepty, sojové ďobáčky recept, ďobáčky recept, ďobáčky sojové nudličky, dobáčky sojové, soja s brokolicí, ďobáčky recepty, vaření s brokolicí, recepty z dobáčků, dobacky sk, sojové maso s brokolicí, co jsou ďobáčky, recept na ďobáčky, recept dobáčky, ďobáčiky s brokolicí, jídla z dobáčky, recepty s brokolicí, jidla s brokolici

Suroviny:
ďobáčky, brokolice, olej olivový, slanina anglická, omáčka sojová, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu