Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na pórku s houbami

Hovězí maso na pórku s houbami je dochucené do asijského stylu. Bude vám chutnat s rýží, nudlemi i počesku s pečivem, či hříšně s knedlíky. Vyberte pěkný kousek kvalitního masa a doplňte ho třeba i vámi nasbíranými sušenými hříbky. Pochutnáte si.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba odležení

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba odležení)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 261 kJ /
1 496 kcal
Bílkoviny116,54 g
Tuky77,94 g
Vláknina4,34 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 2,91 g
Sůl6,87 g
Sacharidy73,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby předem namočíme a poté nakrájíme. Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem nasekaným nadrobno (nebo sušeným). Přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet. Krok 2: V trošce vody rozmícháme škrob a přimícháme všechny suroviny na omáčku. Krok 3: Na horkém oleji osmažíme za stálého míchání pórek a houby. Přidáme maso a restujeme asi
2 minuty. Potom přikryté dusíme do téměř změknutí, přilijeme omáčku a za stálého míchání ještě vaříme několik minut.

TIP: Jak vybrat hovězí maso

Zveřejněno 30. 10. 2010

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: Speciality z pánve

V tomto receptu se doporučuje pánev wok, já jí bohužel nemám, tak jsem použila obyčejnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQoy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQoy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Absolutní katastrofa. Tohle napsal úplný d---l.8-(

gillan63

Ahoj,sice pozdě,ale snad tě to trochu uklidní.Nic si z toho nedělej,že se ti to podle toho,,receptu'' nepovedlo,ono to ani nešlo.Pokud se tedy autorka nesnažila rozvařit pórek do bezvědomí.Pokud chceš tohle ještě zkusit,tak maso cca 30-45 minut,pak houby na 15-20 minut a pórek 3-5 minut.Samozřejmě nezaručuji vychucenost jídla.ale fotka není stoprocentné autentická.

"Hovězí maso na pórku s houbami"
Venda-V3:
Čeština je krásná... :-)
Tento rcp je maso NA PÓRKU a vy píšete o mase S PÓRKEM ;-)
No, je to pouhá prkotina v názvu, ale rozdíl v tom je, že:-K

Tak jsem to uklohnil podle receptu, ale jako na obrázku to rozhodně nevypadá :-D Mám to černé jako bota od té sojovky maso je po 2 hodinách stále tvrdé a porek je rozvařený na kaši... měl jsem ho tam hodit až ke konci. Kuchař ze mě asi nebude , ale to neva hlad je hlad ...:-D:-D

Aničko, moc mě těší, že vám s manželem chutnalo:-K:-K

;-);-):-))Janíííí:-Ddíky;-)
Tak mě kuchařinky a kuchaři napadlo:-Ozbylo mi hodně šťávy,maso žádné:-/mám drůbeží játra,zítra orestuju a přidám zbylou šťávu:-pPak podám info,jaké bylo;-)Ale Hani,ještě teď si můj pochvaluje tvou kuchyň:yes:;-)

Aničko, nikde nevidím tu fotku:-O Už jooo, supééér!:-))

Dnes byl príma oběd,za který jsem byla pochválená:-K;-)Dík za krásnou inspiraci:-Kbodík jsem dala už minule,tak dnes alespoň fotku;-):-))

Díky všem za milé komentáře:-)

:-KHani fotky jako vždy krásné a moc hezký recept:yes::yes:

Hani perfektní, nic víc říkat nemusím, jen ti dát 17.bod:yes:

To je moje gusto ;-);-);-) Super foto.

:-p:-p mňam:yes::-K

Tak to je bomba, Hani! Hovězí maso mám nejradši a tak to vnucuji i rodiněě. :-D Ukládám a vyzkouším. Vypadá to velice šťavnatě. :-p;-):yes: +13

Tohle bude asi dobroty, fotky tomu nasvědčují, Hani:yes:

:-pHezká kombinace surovin+10:yes::yes:

moc pěkný receptík;-)+1:yes:

Hani - recept ukládám, fotky jsou nádherné:yes::-)+

:-)Hani, překrásné fotky:yes::yes: a lákavý recept, určitě vyzkouším;-)

Recept mi připadá skvěle vyvážený a ve výsledku lahodný, moc se mi líbí. :yes: Někdy vyzkouším, zatím jen posílám bod. :-)

:-pvypadá to moc dobře:yes:+2

Ivanko, dík a bohužel dřív jsem neměla čas:-( a s těmi oříšky by to určitě bylo dobré, také je hodně používám.:yes:

mimochodem, už slyším syna, který se bude dožadovat přidání oříšků/arašídů - ty si v tom umím docela dobře představit ;-)

Hanko, a to sem dáš až v tuhle hodinu, když mám na zítra hovězí už hotové :-8:-(:-D
ukládám, v tomhle recptu jsou samé dobroty, které v kuchyni ráda používám....:yes:

Tématické fráze:
hovězí na pórku, hovězí maso recepty, maso na porku, recepty z hoveziho masa, pórek v kuchyni, hovězí maso, hovězí na houbách, hovězí pórek, hovězí v porku, hovězí s porkem, maso na houbách, recepty na hovězí maso, hovězí kostky na pórku, hovezi maso s porkem, sušený porek, hovezi maso s houbami, hovezi maso recept, recepty hovězí maso na kari, hovězí na porku a houbach, mňamka z hovězího masa

Suroviny:
maso hovězí, houby čínské, pórek, koření pěti vůní, zázvor mletý, česnek, olej rostlinný, med, saturejka, škrob kukuřičný, omáčka sojová, víno červené, olej arašídový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu