Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na houbách s játrovou nádivkou a okurkovým salátem

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 260 kJ /
1 735 kcal
Bílkoviny76,70 g
Tuky22,00 g
Vláknina21,50 g
Cholesterol 761 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,05 g
Sacharidy296,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře si prošpikujeme špejlí nebo párátkem, žampiony nakrájíme na plátky a vyplníme kuře uvnitř. Připravíme si s oleje, pepře, soli, papriky a kmínu marinádu kterou celé kuře potřeme a necháme hodinu působit. Krok 2: Zatím si oloupeme okurky a na struhadle nastrouháme do mísy, zalijeme půl litrem vody, pěti lžícemi octa a podle chuti dáme sůl, pepř a cukr. Krok 3: Nádivku si připravíme tak, že si nakrájíme rohlíky na kostičky a zalijeme v míse mlékem a necháme to odstát asi 15 min. Krok 4: Kuřecí játra si nakrájíme na malinké kostičky a přidáme do mísy. Krok 5: Teď už jen dáme plátek másla, papriku, petržel a po promíchání pokud nádivka je moc řídká, zahustíme strouhankou a přidáme okolo kuřete na pekáč. Krok 6: Předehřejeme si troubu na 200°C a každou půl hodinu kuře políváme. Pekl jsem ho hodinu a půl a mezi tím jsem si oloupal a uvařil brambory. Krok 7: Okurkový salát zatím krásně vychladl v lednici, který ke kuřeti a nádivce vynikající.

Zveřejněno 31. 10. 2010

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJoD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJoD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Celkem jsem se na to těšil a postupoval dle návodu. Není to dobrý, nádivka je bez chuti, kuře je chuťově taky nic moc. Rozhodně tento recept nedoporučuji.

Já asi dneska nemám den:-//. Pekla jsem podle topek řezy a toto kuře. Obojí sníme, ale že bych se hrnula to brzo zopakovat, tak to asi né:-O. Pekla jsem jenom asi hod´ku a trochu a nádivka už byla dost přichycená. Marináda mi přišla nevýrazná. No prostě moc jsem jim doma radost neudělala.:-((. No dneska jsem neměla den.

Moc pěkné,dělávám docela často s tutéž nádivkou a přidávám i loupané mandle.Pěkné nádobí.:yes: Nemůžu si pomoci,ale na bílém talíři vyniká připravený pokrm nejlépe.:-)

Děkuju ...snažím se ;-)

Jurgen.k super kuřátko:-p:yes:

Tématické fráze:
játrová nádivka, játrová nádivka do kuřete, nádivka s kuřecími játry, pečené kuře s játrovou nádivkou, játrová nádivka do kuřete recept, játrová nádivka recept, játrová nádivka na pekáč, kuřecí roláda s játrovou nádivkou, nádivka do kuřete s játry, nádivka játrová, nádivka do kuřete s rohlíky a játry, játrová nádivka ke kuřeti, jatrova nádivka do kuřete-recept, nádivka do kuřete s jater, nádivka z kuřecích jater, kuře s nádivkou z jater, kuřecí nádivka s játry, kure s nadivkou, kuře na houbách, nádivka do kuřete jatrova

Suroviny:
kuře, olej, žampióny, pepř, sůl, paprika sušená sladká, kmín celý, rohlík, játra kuřecí, mléko, máslo, strouhanka, petržel, paprika, okurka čerstvá, ocet, voda, pepř, sůl, cukr, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu