

Šněrované kuře s nádivkou
Suroviny 6 porcí
- 1 kuře
- 5 rohlíků
- 5 lžic mléka
- 1/8 másla
- 4 vejce
- česnek dle chuti
- 1 KL muškátového květu
- sůl
- pepř
- pažitka nebo kudrnka
- žampiony nakrájené
- dáme podusit na máslo
Postup přípravy receptu
Nakrájíme rohlíky na kostečky, ovlhčíme mlékem a nálevem ze žampionů, a zatím odložíme.
Změklé máslo, pepř, muškát a sůl vyšleháme se žloutky.
Přidáme rohlíky, bylinky a sníh z bílků, žampiony a opatrně zamícháme, tak aby nevznikla kaše.
A teď se pustíme do kuřete. Částečně ho vykostíme a to tak, že opatrně kopírujeme žebra, odřízneme v kloubech stehen i křídel, a skelet použijeme na polévku.
Kosti va stehnech a v křídlech ponecháme.
Z prsou odřízneme dva plátky a položíme je na zádovou část, tam totiž není maso, jen kůže.
Navršíme nádivku, obě strany k sobě přiložíme a pomocí párátek a potravinářského motouzu zašněrujeme podle obrázku.
Kuře pak okořeníme, omastíme máslem, a pečeme klasickým způsobem.
Dobře se porcuje, jelikož je téměř bez kostí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šněrované kuře s nádivkou
-
To byla dobrota
Nejdrive jsem se pustila do vykostovani kurete,ale vzhledem k tomu,ze jsem to delala prvne,tak se mi moc nedarilo. Rikala jsem si,ze jsem rada,ue uz je to kure mrtve, protoze kdyby nebylo,tak bych ho urcite utyrala stejne k smrti.
Nakonec jsem to zvladla a pustila se do nadivky. Dala jsem tedy jen 3,5 rohliku,protoze 5 se mi zdalo na to drobatko moc a zbyle suroviny jsem ponechala. Jako houby jsem pouzila hribky z mrazaku a pak uz jen zavala obycejnou niti(rezna mi dosla). Kdyz kuratko valejici se v pekaci letelo do trouby,pocitila jsem hrdost,ze jsem to zvladla,ackoli jsem si vubec neverila. No bylo to opravdu vynikajici, dekuji Vam za recept, bodik je samozrejmosti a recept schovavam na dalsi pouziti
-
S šitím rolád nebo plněných kuřat jsem měla vždycky trochu problém
.Tento nápad to vyřešil
.Je to velmi jednoduché a pěkně to vypadá.Díky za inspiraci.
-
Helča: Helčo, to je ale kuřátko
-
Epesní prasátko
-
Efektní stehy, to se musím naučit...
-
To je skvělý nápad,moc nám chutnalo
-
Tak to je paráda
Krásně sešité
A kuře s nádivkou nikdy nezklame.
+
-
Johanko41 - tohle je báječné papání - dělám a je to bašta
-
tak to je nádherně sešité kuřátko!
100 bodů za tak výstavní stehy!
+16 a nádivka bude mňamka
-
O.M.G...mnamkaaaa!
-
Johanko, tak rychle do pelechu ať si fit a můžeš s námi komunikovat
-
až mi bude líp, tak vám poděkuju, momentálně chřipkuju, a to hnusně. Zdravím TOPAČKY HANDA Johanka
-
Dělám takto často
Mám tento způsob ráda pro jednoduché servírování - často takto připravuji i kachnu
Bibinko - mně tyto stehy připomínají spíše výkon patologa než plastického lékaře -
Johanko41, to kuře vypadá, jako by jelo z operačního sálu po plastice-takový šmrncovní stehy
Je to hezký a jistě dobrý recept a já bych tam dala místo žampiónů hlívu ústřičnou
dávám ti 13.bod
-
...ty brďo, to je paráda
...já snad ani recept nečetla, ale čučím na to sešněrované kuře...jenom to je "za sto bodov"...