Jahelník
Super bezlepkový recept pro dietáře i všechny ostatní! Pokud máte rádi rýžový nákyp, tak jahelník vám bude určitě chutnat, protože má mnohem jemnější chuť. Skvěle využijete sušené, kompotované nebo čerstvé ovoce.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 594 kJ / 1 815 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,36 g |
| Tuky | 39,12 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,45 g |
| Sacharidy | 269,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjnD
Moje poznámka
Jahelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjnD
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 10 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 14 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 5 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 5 hodinami
Květákové placičky
Valis před 6 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 7 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 8 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 8 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 10 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 10 hodinami
Masarykovo cukroví
slacja před 10 hodinami
Tématické fráze:
jáhelník s tvarohem,
jáhelník s ovocem,
jahelník s jablky a tvarohem,
jahelník s jablky,
jáhly recepty,
tvarohový jahelník zdravé,
jáhelník s tvarohem recept,
jáhly recepty výborné,
jahly s tvarohem,
výborný jáhelník,
zapečené jáhly s ovocem,
jáhly recept,
jáhelník s tvarohem a jablky,
tvarohový jáhelník,
zapečené jáhly,
sladké jáhly,
recepty-jáhelník,
jahelník s jablky recept,
jak se dělá jahelník,
nákyp z jáhel
Suroviny:
jáhly,
mléko,
máslo,
vejce,
cukr,
sůl,
švestky sušené,
tuk
Komentáře (21)
hlavně o tom spaření. Jde vidět, že to autorka dělá!
Lze taky doplnit zakysanou smetanou na talíři nebo cukr nahradit medem či přidat oříšky a vanilkový cukr. Nicméně babča ho dělala z namočených hrozinek, křížal (sušená jablka)a sušených švestek, přidávala sekané lískové ořechy, sladila medem a jen tak lehounce to ovoce posypala skořicí.
Dobrou chuť