Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Novoroční polévka s jáhlami a cizrnou

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 366 kJ /
1 044 kcal
Bílkoviny18,86 g
Tuky98,90 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy18,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a ráno uvaříme do měkka. Krok 2: Jáhly propláchneme a spaříme. Pak uvaříme do měkka (asi 10 min.) Krok 3: Uvařené jáhly a cizrnu smícháme ve vývaru, množství volíme podle požadované hustoty, vsypeme mraženou zeleninu. Krok 4: Slaninu rozškvaříme, na ni zpěníme cibuli a vhodíme prohřát klobásku nakrájenou na kousky, vložíme do polévky, ochutíme libečkem a už při vypnutém sporáku necháme dojít. Krok 5: Přidáme prolisovaný česnek, dochutím dle chuti např.solí – klobásky ale bývají slané.

Zveřejněno 1. 1. 2011

Poznámka autorky spagetka

Polévka mě napadla jednoduše, z předešlých dní mi zbyla uvařená cizrna i jáhly, smícháním vznikla velmi lahodná a výživná polévka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9KG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9KG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ZFranclova 13. 4. 2016 17:28
Vypadá moc dobře, zkusím ji. Ale v ingrediencích chybí množství cizrny. Zkusím to tedy od oka nebo také 2 hrsti. Bod ale posílám, díky.

Něco takového bych si dala zítra k obídku a úplně by mi to stačilo...;-):-p Já jsem přes polévky úplně nemocná, můžu je furt...:-):yes: Ani bych druhý chod nemusela...hlavně ten "grunt" :-):-p

Ladi, fakt krásné fotky!! ;-):yes:

:yes::yes::-)) moc hezké fotky:-)) 6. bod

Špagetko, jistě výborná polévečka, úplně to z ní kouká:-p My a polévky to víš, jsme velcí kamarádi a tuto tvojí určitě udělám:-! Dávám ti s chutí 4.bod:yes: Krásné fotky:-!

Špagi,vypadá výborně.:yes:Bezva nápad.:yes::-p

spagi - určitě výborná:-p:yes:+, krásné fotky:-)

:yes::yes::yes: nerob mi Laďka popri novom roku chúťky, áno ? :-p:-p:-p + 1

Tématické fráze:
jáhly recepty, polévka s jáhly, polévka z jáhel, recepty jáhly, jáhly do polévky, cizrna polévka, jáhly v polévce, jáhly polévka, pórková polévka s jáhly, recepty z jahel, polévky recepty, polévka jáhly, vývar s jáhly, recepty s jáhly, recepty s cizrnou, jáhly, mexická polévka s cizrnou, bramborová polévka s jáhly, jáhly-recepty, jáhly recepty polevky

Suroviny:
jáhly, směs zeleninová, česnek, slanina, klobása, cibule, libeček, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu