Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 312 kJ / 2 226 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,70 g |
| Tuky | 70,73 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 406 mg |
| Sodík | 2,74 g |
| Sůl | 2,59 g |
| Sacharidy | 348,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pri tomto múčniku je veľmi dôležité dodržať postup a teplotu tekutých ingrediencií: všetky vrátane vajec musia byť studené, najlepšie rovno z chladničky. Múčnik potom bude ľahký a nadýchaný.
Krok 2: Rúru predhrejeme na 180°C a olejom alebo maslom vymastíme formu v tvare venca (najlepšie sa pečie v silikónovej).
Krok 3: V mise zmiešame múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu a soľ. Pridáme kocôčky zmäknutého masla, vajce a bielky. Šľaháme najprv pomaly, potom obrátky šľahača zvýšime na maximum a šľaháme, kým sa nevytvorí hrudkovité cesto - najdlhšie však 2 minúty. V ďalšej miske rozmiešame studené mlieko s vanilkovým extraktom a kávou (prášok). Vlejeme do misy s cestom a na najvyšších obrátkach šľaháme ďalšie 2 minúty. Cesto nalejeme do formy a vložíme do predhriatej rúry. Po 20 minútach špajlou skontrolujeme, či je upečené. Upečený veniec vyberieme z rúry a necháme ho chladiť na mriežke minimálne 15 minút. Potom ho preklopíme (hore nohami) na podnos. Urobíme si hustú citrónovú polevu a cikcakovito polejeme múčnik. Nakoniec ho posypeme perličkami.
Krok 4: Koláč v tvare venca symbolizuje v mnohých kultúrach kolobeh života, preto sa často robí práve na Nový rok. Tento recept je z južného Francúzska.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/393R
Moje poznámka
Čokoládový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/393R
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 7 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno 16. 12. 2025 18:32:11
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 23 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 37 minutami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 45 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 57 minutami
Celerová pomazánka
Toms1 před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
poirotka před 1 hodinou
Zeleninové rizoto s bulgurem
Ongbac3 před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
veronika_straka před 4 hodinami
Matcha kuličky
veronika_straka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Kajkajak před 5 hodinami
Tématické fráze:
studené moučníky,
čokoládový moučník,
studený moučník,
recept na čokoládový moučník,
cokoladovy velikonocni venec,
kynutý věnec s čokoládou,
zajimave moucniky,
kynutý věnec čokoládový,
kynutý čokoládový věnec,
čokoládový kynutý věnec,
věnec z káva,
cokoladovy venec kynuty recept,
kakaovy venec,
recept kynutý věnec s čokoládou,
kynutý cokoladovy věnec,
nadychany venec s tvarohem a cokoladou,
věnec z kávy,
čékoládový věnec,
věnec s kávou,
hore nohami rolada
Suroviny:
cukr krystal,
mouka hladká,
kakao holandské,
mléko,
máslo,
vejce,
bílek,
extrakt vanilkový,
káva instantní,
soda jedlá,
sůl,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
stříbrné perličky
Komentáře (3)