Falešné punčové řezy
Snadné řezy, které potěší milovníky nadýchaných a barevných moučníků. Tři různobarevné piškotové vrstvy jsou promazány lahodným smetanovým krémem. Povrch pak ozdobí poleva z netradiční kombinace vína, rumu a cukru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 382 kJ / 2 959 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,18 g |
| Tuky | 68,04 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 2,33 g |
| Sodík | 2,10 g |
| Sůl | 4,89 g |
| Sacharidy | 483,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze uvedených surovin na těsto budou 3 piškotová těsta.
Krok 2: Na první oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli a 90 g moučkového cukru. Bílek musí dělat špičky. V misce si smícháme jeden pudinkový prášek, špetku prášku do pečiva a 3 lžíce mouky.
Krok 3: Poté vše opatrně přimícháme ke sněhu z bílků i se žloutky.
Krok 4: Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 8 minut.
Krok 5: Druhé a třetí těsto uděláme stejným způsobem, jen do každého vmícháme vždy jeden z pudinků. Po upečení necháme piškoty vystydnout.
Krok 6: Na krém si ušleháme šlehačky s cukrem a ztužovačem. Poté přimícháme zakysané smetany.
Krok 7: Dospodu řezů dáme světlý plát, potřeme jej polovinou krému, přiložíme růžový plát a potřeme zbylým krémem. Nakonec nahoru položíme hnědý plát.
Krok 8: Moučkový cukr smícháme v misce s vínem a rumem a potřeme jím vrchní plát.
Zveřejněno 18. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešné punčové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7x5
Moje poznámka
Falešné punčové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7x5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 18 hodinami
Tématické fráze:
punčové řezy,
punčové řezy pro začátečníky,
punčový řez recept,
punčové řezy na plech,
punčový řez,
punčové řezy s krémem,
punčové řezy recept,
rychlé punčové řezy,
punčový krém,
falesny puncovy dort,
recept na punčové řezy,
slavnostní punčové řezy,
punčové,
vynikající punčové řezy,
nadýchané řezy,
poleva na puncove rezy,
recept punčové řezy,
punčový řezy,
moučníky a řezy recepty,
punčové špičky
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr moučkový,
pudinkový prášek,
prášek do pečiva,
sůl,
šlehačka,
smetana zakysaná,
ztužovač,
cukr moučkový,
cukr moučkový,
víno červené,
rum
Komentáře (30)
Janczo já nevím
Lemarti, prosím, řekni mi, jestli se tyto korpusy nepromočí krémem do druhého dne. Já mám tenhle krémík moc ráda a mám zkušenost, že některý piškot ho neunese a druhý den je moc mokrý. Už mám jeden osvědčený, který je na toto bezvadný. Já právě nyní vymýšlím pro dceru dortík k narozeninám, kde chci použít tento krém a tys mě inspirovala tím barevným piškotem, to bych ráda použila. Jen musím mít jistotu, že to bude OK v tomto směru.
Děkuji moc, bodík posílám