Mátová roláda
Mátová roláda je elegantní a osvěžující dezert, který potěší svou lehkostí a výraznou chutí máty. Tento lahodný dezert se skládá z nadýchaného piškotového těsta, jemně dochuceného mátovým extraktem, a krémové náplně, která dodává roládě jemnost.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 349 kJ / 2 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,52 g |
Tuky | 116,84 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,19 g |
Sacharidy | 235,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicí papír na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200 °C cca 6 minut. Krok 4: Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout. Krok 5: Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a smícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku. Krok 6: Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicí papír na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200 °C cca 6 minut. Krok 4: Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout. Krok 5: Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a smícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku. Krok 6: Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.
Zveřejněno 8. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2gPN
Moje poznámka
Mátová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2gPN
Nejnovější recepty
Tvarohové knedlíky s jahodami
Přidáno před 19 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Přidáno před 20 hodinami
Žampiony na smetaně s kuřecím masem - rychlovka
Přidáno 4. 6. 2025 02:18
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno 3. 6. 2025 18:29
Veganský pudink s rebarborou
Přidáno 3. 6. 2025 17:26
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
Přidáno 3. 6. 2025 13:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík s vajíčkem
Rapljan před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
pikador před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
pikador před 9 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
xSarka před 10 hodinami
Rebarborový koláč
brtna před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 11 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Tom_Kotel1 před 13 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
nelasimak před 13 hodinami
Litý koláč s ovocem a želatinou
vostarekadam0 před 13 hodinami
Tématické fráze:
mátová esence,
mátová poleva,
matova napln,
peprmintová napln do bombonů,
rolada s nugetou,
mátová napln recept,
peprmintová esence,
japonská roláda,
banánová roláda s nugetou,
mátová esence potravinářská,
peprmintová roláda,
mátová esence na vaření,
mátová esence příprava,
studená roláda čokoladova,
peprmintová roláda recept,
mátová recepty,
kde se kupuje matova esence?,
roláda z pekarskych piškotu,
kramflek,
mátová zelená barva
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
smetana ke šlehání,
tvaroh plnotučný,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
potravinářské barvivo zelené,
čaj mátový,
čokoláda
Komentáře (31)
To nic nemění na kladném hodnocení tvého receptu
Ale stejně ukládám pro období silnějšího pekařského sebevědomí...
velmi zajímavé a s tím čajem