Aspik
Aspikové lahůdky zažívaly největší popularitu zejména v předešlých letech. Do oblíbeného rosolu můžete přidat suroviny podle své chuti, od šunky, přes vajíčka až po zeleninu. Díky konzistenci drží všechny suroviny pěkně pohromadě.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 428 kJ / 102 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 0,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,01 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 23,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin svaříme nálev a necháme ho odstát, než nachystáme suroviny do aspiku.
Krok 2: Šunku naplníme salátem a smotáme do ruliček.
Krok 3: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky nakrájíme na kolečka, papriku na kousky.
Krok 4: Na dno formy dáme vajíčka, proložíme okurkami a paprikou. Na to naskládáme ruličky šunky a pak zase vajíčka, okurky a zase ruličky šunky. Vajíčka a okurky s paprikou skládáme i do boků formy.
Krok 5: Z nálevu vytáhneme všechny ingredience. Do čistého nálevu zamícháme 2 sáčky želatiny a přihřejeme ji. Záleží na tom, jakou želatinu použijeme, postup je napsaný na sáčku.
Krok 6: Nálev se želatinou opatrně nalijeme přes lžíci do formy a dáme do druhého dne ztuhnout do lednice.
Zveřejněno 2. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0xK
Moje poznámka
Aspik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0xK
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 6 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 8 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 8 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 9 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 9 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 9 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 10 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 10 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
aspik recept,
výroba aspiků,
recept na aspik,
domácí aspik,
aspiky recepty,
aspiky,
jak se dělá aspik,
recept aspik,
studená kuchyně recepty,
nálev na aspik,
želatina na aspik,
jak udelat aspik,
aspikový hřbet recept,
aspik recepty,
masový aspik,
příprava aspiku,
aspikový hřbet se salátem recept,
recepty aspik,
recepty z aspiku
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr krupice,
cibule,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
želatina,
šunka,
salát pařížský,
vejce,
okurky sterilované,
paprika čerstvá červená
Komentáře (40)
Stačí formu krátce nahřát v teplé (horké) vodě
www.vmd-drogerie.cz/natura-zelatina-kuchynska-cira-20-g-v-prasku/?gclid=CJK5oejE388CFRG6Gwod9ZsNow
www.natura.cz/page/cz/produkty/koncovy-zakaznik-ndash-maloobchod/zelatiny-konzervacni-pripravky/zelatina-na-vajecnou-a-salamovou-tlacenku-20-g.php
Jakou pouzívate vy? popripade mi poslete i odkaz na zelatinu. Predem dekuji
Tak dnes jsem si nakonec koupil : www.labeta.cz/zelatina-cira-36
abych ji vyzkousel neboť budu na konci řijna delat ruzne druhy aspiku na oslavu. Delal jsem to podle vaseho receptu a chutove je vynikajici a i čisty aspik ztuhnul tak uvidime co i to udela i aspikem se zeleninou a polentou. Zatim mi to mam v lednici ale vypada ze to tuhne. Snad to jeste nejak vyklopim
irka.v:
Tak jsem vyzkoušela Váš recept, ovšem byla jsem zklamaná, že po naskládání ingrediencí mi po zalití aspikem tak nějak všechno pracně poskádané vyplavalo na povrch....je na to nějaká vychytávka?
www.drogeriemarket.cz/produkt/3580/zelatina-kuchynska-cira-20g
Držím se vždy návodu na obale. Irka, posílám +10. Pěkná fotka a podrobně napsaný recept.