Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky - po bavorsku

Recepty na tyto bavorské bramborové knedlíky se liší region od regionu. Nicméně si tyto knedlíky získaly oblibu i u nás. Jsou jemnější konzistence a díky bramborové moučce i měkčí, což může někomu vadit, jiný zase uvítá.

Hodnocení receptu je 4,7 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 224 kJ /
1 727 kcal
Bílkoviny28,68 g
Tuky8,56 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 179 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy372,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, dáme do hrnce s vodou uvařit do měkka. Scedíme a necháme chvilku zchladnout. Krok 2: Brambory prolisujeme a dáme do větší mísy. Krok 3: Vidličkou rozdělíme na 4 díly a jeden díl dáme stranou. Krok 4: Ostatní brambory smícháme s vejcem a moučkou a vypracujeme těsto. Poté zapracujeme i zbylé brambory. Krok 5: Dáme vařit vodu na knedlíky a osolíme. Krok 6: Z hotového těsta tvoříme koule o průměru 6-7 cm a dáme na 15 minut vařit do vody.

TIP: Jak nerozvařit knedlíky - několik tipů

Zveřejněno 20. 6. 2011

Poznámka autorky lemarti

Knedlíky jsou úplně jiné než naše české, jsou to takové "blemcáky" lepivé, ale mě strašně chutnají:-)

Receptů na knedlíky - bavorské je spousty tak, jako na naše české, ale tyto jsou nejjednodušší - zvládne je každý.

Mně těsto umíchala pekárna, takže jsem ani nebyla jako čuně:-)

Skvěle se hodí k

http://www.toprecepty.cz/recept/21550-krupave-vepr...

nebo jakémukoliv pečenému masíku

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgME

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgME

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

U nás je preferujeme tyto více, než klasické a k pěkně mastnému masíčku (kachna/husa). Jsou opravdu jednoduché a všichni si pochutnají:yes: za mě super :-K

Knedlíky jsou opravdu mazlavější, ale vynikající<3:-D

Nesmyslná fotka uživatelky Handika smazána:no::no:

Tak je vařím a momentálně vypadají úžasně. <3

Za nás NEEE! Měla jsem pocit, že jím slymáky! Zlaté kalasické bramborové knedlíky!

znám je jsou výborné dneska jsem je udělala a díky moc za recept jsou výborné:yes:

Asi toto jedine mi vadi v Augsburgu a predym v Mnichove ... ze su vsade tieto ulepene divne knedliky a na poctivy cesky bramborovy knedlik si mozes nechat zajst chut ... pripadne spravit doma.
Inak v polsku sa robia tak isto, len sa nedava vobec vajicko (ale to je asi tiez podla oblasti a kazda rodina inak) ... a hovori sa im kluski

Minulou sobotu jsem je měla v Mnichově v jedné z nejbavorčejších hospůdek vůbec :-D s vepřovým a pivní omáčkou.. Jsou naprosto skvělé. :-p Tak je určitě prubnu...:-K

Irrena:Irenko doufám:-8

Leni dneska je vařím a dělají se suprově a určitě budou i chutnat:yes:

:-D"blemcavé"knedlíky miluju:-Da tobě Leničko dík za recept;-)další bodík je tvůj:-p+11:yes:

:-p tyhle knedlíky miluju, Leni díky za recept:-K

lemarti::-D:-D no asi budu muset;-):-D:yes: ke králíkovi a zelíčku...to budu za hvězdu:-D:-D

rebeka:Rebísku opravdu toho škrobu stačí;-)oni ty knedlíky mají trošku jinačí chuť když se to těsto rozdělí;-)a víš co teta vyzkoušej a uvidíš:-D:-D

mooc se mi líbí:yes::yes: blemcáky:-D máme rádi;-):-p:yes:
taky míchám v pečce-program nudle;-)
co s tím Solamylem:-? já bych ho tam krapet přidala;-)
proč se ten jeden díl zpracovává až pak:-?:-O to nemůžu rovnou:-? asi to bude mít nějaký význam,jenom nevím jaký:-?:-8:-)

Zkusím také, pěkě vypadají:-K:yes:

Pavla:opravdu jen jedno vajíčko;-)

AniCiz:dala,těsto tam skoro nezůstalo;-)je to stejné jako u kynutého;-)

zizala:žížalko ano,mám program těsto na mojí pekárně trvá 15min,ale stačí jen chvilka než se to těsto udělá tak 8-9minut.Jinak na program bez ohřevu;-)je to paráda a nic není oplácané od brambor;-)

:-O míchalas v pekárně? A dala se pak lehce umýt?:-?
jinak bod:yes:

Zajímavý recepis, jen mi přijde málo 1 vajíčko na kilo brambor...:-/

...vypadají jako vejce karety obrovské....není to nok?...uvnitř kyprý a po obvodu lehce oslizlý? a nebo knedlik?:-D(Pelíšky)
jsou parádní,jsi na ně použila formu na golfové míčky ne?? že je máš takový stejný a úhledný;-):yes::yes:

Dělat bramborové těsto v pekárně mě nenapadlo :-O Lenko, to dáš jen zamíchat? Vyzkouším :yes:

Lemi, krásné knedlíčky a jak jsou krásně žluté(domácí vajíčko že?)-jen se na nás usmívají;-) Dávám ti 4.boda:yes:

muzu pouzit i kukuricny skrob, kdyz neni bramborovy? U nas se bramborovy blbe schani

Joj, tyhle se mi líbí, ale rodinka je nejí, a já bych si je tak ráda opekla na pánvičce se sádlem, Leni, díky za připomenutí výtečného papkání.

spagetka:Špagi tady je to Kartoffelmehl;-)jo jak píšu v poznámce,na jejich knedlíky je spousta receptů ale mě se líbí tenhle:-8JJ je to solamyl,napíšu to tam teď jsem se byla podívat:-8

Lemi - myslíš solamyl,že jo? Sice můj "bavorák" tvrdí, že to nezná (jenže jeho rodina sídlí v pohraničí v Jizerkách,:-D:-D:-D), ale vyzkouším to ;-):-p:yes:

Potvrzuji, že jsou výborné ke kachýnce nebo kuřeti a červenému zelí.Já je znám jako tzv. skleněnky.+1:-p

Tématické fráze:
bramborové knedlíky se solamylem, bramborový knedlík se solamylem, bavorské knedlíky, bramborové knedlíky recept, bavorske chlupate knedliky, bavorske knedliky recept, bramborové knedlíky ze solamylem, knedlíky se solamylem, bramborové knedlíky z domácí pekárny, bramborová moučka, bavorský knedlík, bramborovy knedlik z pekarny, bramborové knedlíky, solamylové knedlíky, knedlíky bavorské, nemecke knedliky, německé bramborové knedlíky, knedlik se solamylem, bramborove knedliky se solamilem, klöse recept

Suroviny:
brambory, moučka bramborová, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu