Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 636 kJ / 1 825 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 114,85 g | 
| Tuky | 128,12 g | 
| Vláknina | 10,45 g | 
| Cholesterol | 415 mg | 
| Sodík | 936 mg | 
| Sůl | 2,00 g | 
| Sacharidy | 41,23 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme.
	Krok 2: Na zbytku sádla osmažíme mouku, zalijeme troškou studené vody, důkladně promícháme a vlijeme k téměr měkkému masu.
	Krok 3: Dusíme dokud nebude maso měkké, pak teprve přidáme pokrájené okurky, mrkev a hrášek, necháme provařit, dochutíme podle chuti a odstavíme z ohně.
Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Zveřejněno 5. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Znojemská specialita z časopisu Blesk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGmD
Moje poznámka
					
				
Znojemská specialita z časopisu Blesk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGmD
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 36 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							speciality z vepřoveho recepty, 
						
						
							blesk recepty, 
						
						
							speciality z veproveho masa, 
						
						
							recepty blesk fazolový gulaš s klobásou, 
						
						
							recepty blesk fazolový gulaš s klobásou, 
						
						
							speciality recepty, 
						
						
							speciality z plecka, 
						
						
							speciality pečená masa recepty, 
						
						
							speciality z masa, 
						
						
							časopis blesk, 
						
						
							maminčiny recepty fazolový guláš, 
						
						
							speciality z vepřového masa recepty, 
						
						
							bleskrecepty, 
						
						
							vepřove recepty speciality, 
						
						
							blesk, 
						
						
							speciality z vepřového plecka, 
						
						
							blesk vaše recepty, 
						
						
							znojemska z veproveho, 
						
						
							maminciny recepty hovezi po znojemsku, 
						
						
							speciality z vepřového masa na pive
						
					
						Suroviny:
						
							plecko vepřové, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							vývar, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							hrášek sterilovaný, 
						
						
							mrkev sterilovaná, 
						
						
							pivo světlé, 
						
						
							pepř, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (17)
Krom toho vepřové je mnohem stravitelnější, ono je totiž nejpodobnější našemu vlastnímu masu
Zasloužený bod přidávám, z vepřového děláme leccos, tohle nás nenapadlo.