Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 636 kJ / 1 825 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,85 g |
| Tuky | 128,12 g |
| Vláknina | 10,45 g |
| Cholesterol | 415 mg |
| Sodík | 936 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 41,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme.
Krok 2: Na zbytku sádla osmažíme mouku, zalijeme troškou studené vody, důkladně promícháme a vlijeme k téměr měkkému masu.
Krok 3: Dusíme dokud nebude maso měkké, pak teprve přidáme pokrájené okurky, mrkev a hrášek, necháme provařit, dochutíme podle chuti a odstavíme z ohně.
Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
Zveřejněno 5. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská specialita z časopisu Blesk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGmD
Moje poznámka
Znojemská specialita z časopisu Blesk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGmD
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 5 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 7 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 44 minutami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza šneky
Kajkajak před 1 hodinou
Mléčná polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 2 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 2 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 3 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 3 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 3 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 3 hodinami
Tématické fráze:
speciality z vepřoveho recepty,
blesk recepty,
speciality z veproveho masa,
recepty blesk fazolový gulaš s klobásou,
recepty blesk fazolový gulaš s klobásou,
speciality recepty,
speciality z plecka,
speciality pečená masa recepty,
speciality z masa,
časopis blesk,
maminčiny recepty fazolový guláš,
speciality z vepřového masa recepty,
bleskrecepty,
vepřove recepty speciality,
blesk,
speciality z vepřového plecka,
blesk vaše recepty,
znojemska z veproveho,
maminciny recepty hovezi po znojemsku,
speciality z vepřového masa na pive
Suroviny:
plecko vepřové,
cibule,
sádlo,
protlak rajčatový,
vývar,
mouka hladká,
okurky sterilované,
hrášek sterilovaný,
mrkev sterilovaná,
pivo světlé,
pepř,
paprika sušená sladká,
sůl
Komentáře (17)
Krom toho vepřové je mnohem stravitelnější, ono je totiž nejpodobnější našemu vlastnímu masu
Zasloužený bod přidávám, z vepřového děláme leccos, tohle nás nenapadlo.