Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Cuketu používáme na grilování a na přípravu karbanátků a placek. Ale co takhle z ní upéct moučník? Věřte, že vláčnější buchtu jste nejedli. Cuketa má neutrální chuť, v těstě ji vůbec neucítíte, a moučník zůstane krásně vláčný několik dnů.
Suroviny pro 1 plech
hlubší plech o velikosti 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 298 kJ / 3 418 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,88 g |
| Tuky | 79,38 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 914 mg |
| Sodík | 581 mg |
| Sůl | 1,97 g |
| Sacharidy | 593,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 175 °C.
Krok 3: Cukety oloupeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme střed. Nastrouháme najemno do mísy a přebytečnou vodu vymačkáme.
Krok 4: Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej a nastrouhanou cuketu a dobře promícháme. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Krok 5: Těsto vlijeme na připravený plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut.
Krok 6: Po upečení necháme koláč vychladnout a potřeme ho marmeládou.
Krok 7: V misce smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem, rozetřeme na koláč a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 17. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPmW
Moje poznámka
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPmW
Nejnovější recepty
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 48 minutami
Kapr na křenu
Přidáno před 15 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 23 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno 11. 12. 2025 07:00:02
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno 11. 12. 2025 07:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové tyčinky špaldové
80Katerina.M před 6 minutami
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 10 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 10 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 10 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 11 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 12 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 13 hodinami
Uherská pěna
Daami před 14 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
cuketová buchta se zakysanou smetanou,
buchta z cukety se zakysanou smetanou,
cuketové recepty,
cuketová buchta s ovocem,
cuketové moučníky,
nejlepší buchta z cukety,
míša řezy z cukety,
cuketové míša řezy,
cuketové buchty,
cuketový koláč se zakysanou smetanou,
cuketová marmeláda,
koláč z cukety se zakysanou smetanou,
nejlepší cuketové recepty,
cuketový řez,
cuketová buchta s kysanou smetanou,
ananasové řezy se zakysanou,
cuketa se smetanou,
buchta z cukyny,
cuketové řezy s tvarohem,
výborná cuketová buchta se zakysanou smetanou
Suroviny:
cuketa,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
vejce,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
marmeláda rybízová,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
tyčinka ledové kaštany,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (131)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji za recept, zajisté nedělám naposledy…
Eja57: děkuji za důvěru
Jsem ráda, že vás doma recept nezklamal
Jen na doplnění, doporučuji dát cukru tak 25 dkg, ale záleží, jak kdo má rád sladké. Džem pikantní malinový, rybízový a buchta je nelpeší druhý den z lednice, zakysanka prostoupí do těsta a je to sověžující a velmi jedlé.
Dovolila jsem si recept zveřejnit na svých stránkách s odkazem.
martininakuchyne.blogspot.cz/
Jsem ráda, že jsi na můj recept nezapoměla ani po roce
tentokrát jsem se přesně držela originálu.. nooo, dobrota úžasná za pár peněz
Ivuli, opětovné díky a krásnou dovolenou
buchta je skvělá
je krásně nadýchaná,přitom je vláčná-žádná dusivka
do těsta jsem přidala špetku ml.kardamonu a je to vynikající
marmošku jsem dala domácí..černorybízovou
ledové kaštany jsem nechala rozpustit v MT a smíchala se zakysankou...
ivulinko,moc ti děkuju za skvělý receptík...určitě nebyl dělán naposledy
posílám ti obrázky