Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Cuketu používáme na grilování a na přípravu karbanátků a placek. Ale co takhle z ní upéct moučník? Věřte, že vláčnější buchtu jste nejedli. Cuketa má neutrální chuť, v těstě ji vůbec neucítíte, a moučník zůstane krásně vláčný několik dnů.
Suroviny pro 1 plech
hlubší plech o velikosti 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 298 kJ / 3 418 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,88 g |
| Tuky | 79,38 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 914 mg |
| Sodík | 581 mg |
| Sůl | 1,97 g |
| Sacharidy | 593,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 175 °C.
Krok 3: Cukety oloupeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme střed. Nastrouháme najemno do mísy a přebytečnou vodu vymačkáme.
Krok 4: Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej a nastrouhanou cuketu a dobře promícháme. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Krok 5: Těsto vlijeme na připravený plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut.
Krok 6: Po upečení necháme koláč vychladnout a potřeme ho marmeládou.
Krok 7: V misce smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem, rozetřeme na koláč a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 17. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPmW
Moje poznámka
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPmW
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 11 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 12 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 12 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 6 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 8 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 9 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 10 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 11 hodinami
Tématické fráze:
cuketová buchta se zakysanou smetanou,
buchta z cukety se zakysanou smetanou,
cuketové recepty,
cuketová buchta s ovocem,
cuketové moučníky,
nejlepší buchta z cukety,
míša řezy z cukety,
cuketové míša řezy,
cuketové buchty,
cuketový koláč se zakysanou smetanou,
cuketová marmeláda,
koláč z cukety se zakysanou smetanou,
nejlepší cuketové recepty,
cuketový řez,
cuketová buchta s kysanou smetanou,
ananasové řezy se zakysanou,
cuketa se smetanou,
buchta z cukyny,
cuketové řezy s tvarohem,
výborná cuketová buchta se zakysanou smetanou
Suroviny:
cuketa,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
vejce,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
marmeláda rybízová,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
tyčinka ledové kaštany,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (131)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji za recept, zajisté nedělám naposledy…
Eja57: děkuji za důvěru
Jsem ráda, že vás doma recept nezklamal
Jen na doplnění, doporučuji dát cukru tak 25 dkg, ale záleží, jak kdo má rád sladké. Džem pikantní malinový, rybízový a buchta je nelpeší druhý den z lednice, zakysanka prostoupí do těsta a je to sověžující a velmi jedlé.
Dovolila jsem si recept zveřejnit na svých stránkách s odkazem.
martininakuchyne.blogspot.cz/
Jsem ráda, že jsi na můj recept nezapoměla ani po roce
tentokrát jsem se přesně držela originálu.. nooo, dobrota úžasná za pár peněz
Ivuli, opětovné díky a krásnou dovolenou
buchta je skvělá
je krásně nadýchaná,přitom je vláčná-žádná dusivka
do těsta jsem přidala špetku ml.kardamonu a je to vynikající
marmošku jsem dala domácí..černorybízovou
ledové kaštany jsem nechala rozpustit v MT a smíchala se zakysankou...
ivulinko,moc ti děkuju za skvělý receptík...určitě nebyl dělán naposledy
posílám ti obrázky