Balkánské Souvlaki
Balkánské souvlaki jsou šťavnaté a aromatické masové špízy, které vás přenesou přímo na slunné pobřeží Středomoří. Tato tradiční pochoutka balkánské kuchyně, marinovaná v kombinaci olivového oleje, česneku, citronu a bylinek, je ideální pro grilování.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 857 kJ / 1 878 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,00 g |
Tuky | 105,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 3,75 g |
Sůl | 9,40 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do připravené misky dáme olej a citronovou šťávu. Společně ušleháme a po spojení přidáme směs na souvlaki a sůl.
Vše dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout. Krok 2: Mezitím kuřecí prsa nakrájíme na širší proužky (z jednoho prsa šikmým řezem cca 5-6 proužků). Krok 3: Kořeněnou směs v misce smícháme s nakrájeným kuřecím masem a necháme marinovat cca 4-6 hodin. Krok 4: Po uvedené době připravíme kovové jehlice nebo špejle a napichujeme proužky masa podélně do tvaru vlnovky. Krok 5: Opékáme buďto na grilu nebo v domácích podmínkách použijeme steakovou grilovací pánev. Krok 6: Originální přílohou je chléb pita, ale lze použít jako u nás opečené brambory.
Vše dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout. Krok 2: Mezitím kuřecí prsa nakrájíme na širší proužky (z jednoho prsa šikmým řezem cca 5-6 proužků). Krok 3: Kořeněnou směs v misce smícháme s nakrájeným kuřecím masem a necháme marinovat cca 4-6 hodin. Krok 4: Po uvedené době připravíme kovové jehlice nebo špejle a napichujeme proužky masa podélně do tvaru vlnovky. Krok 5: Opékáme buďto na grilu nebo v domácích podmínkách použijeme steakovou grilovací pánev. Krok 6: Originální přílohou je chléb pita, ale lze použít jako u nás opečené brambory.
Zveřejněno 23. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Balkánské Souvlaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGwR
Moje poznámka
Balkánské Souvlaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGwR
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 10 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 11 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 12 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 13 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 15 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 16 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 16 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 17 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 17 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 17 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 18 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 18 hodinami
Tématické fráze:
souvlaki,
recept na originální souvlaki,
suvlaky,
souvlaki z kuřecího masa,
kuřecí souvlaki,
balkánské recepty,
jehněčí souvlaki,
koření souvlaki,
balkánské koření,
souvlaki koreni,
co jsou souvlaki,
řecké souvlaki,
souvlaki recept,
souvlaki mix,
jehněčí suvlaky,
koření na souvlaki,
mix for souvlaki,
suvlaki,
recept na suvlaky,
řecké koření mix for souvlaki
Suroviny:
prsa kuřecí,
olej olivový,
šťáva citronová,
sůl,
Komentáře (13)
Otto, být tebou, odstraním je - na řecké souvlaki mají příliš mnoho surovin.