Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice v pikantní omáčce

Žluťoučká slepice, doměkka uvařená a podávaná s hlaďoučkou, lehce pikantní růžovou omáčkou, krásně vonící paprikou, je vhodným tipem pro nedělní oběd. Dozajista uslyšíte slova chvály od spokojených strávníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 820 kJ /
435 kcal
Bílkoviny10,26 g
Tuky21,71 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 884 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy45,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou, aby byla celá ponořená, přidáme sůl, koření a očištěnou kořenovou zeleninu. Vaříme doměkka. Můžeme použít i pomalý hrnec. Krok 2: Měkké maso vyjmeme, vývar scedíme, necháme vychladnout. Maso vykostíme, naporcujeme. Krok 3: Na lžíci másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme, přisypeme obě papriky, necháme je krátce rozvonět a zalijeme asi 500 ml zchladlého slepičího vývaru. Prošleháme, zakápneme citronem a necháme 20 minut provařit. Zbytek vývaru uschováme, například na polévku. Krok 4: Ke konci přidáme kapii nakrájenou na proužky, kapary, případně dochutíme solí a zjemníme smetanou. Krok 5: Maso nakrájené na kousky dáme prohřát do omáčky. Servírujeme s knedlíkem nebo s rýží.

TIP: 15 receptů se slepičím masem. Možností, jak zpracovat slepici, je mnoho.

Zveřejněno 1. 9. 2011

Poznámka autorky maris

Ze zbylého vývaru připravíme polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DEA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DEA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (46)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes:Pěkný recept i provedení :-K

Eja57: :-D, ano, nejen bez chleba, ale i bez PH nelze žít;-):-)

Už jsem tady v diskuzích zjistila, že bez PH nelze žít:-D a první co do něj poletí bude tahle Tvoje slípka....:-K

renatavasina: moc děkuju, mám radost, že chutnalo;-):-)

Tak uvařeno,talíře vymeteny,bylo to skvělé.Díky za recept.:yes:

Tak jdu hodit slepici do pomaláče a zítra to prubnu.Vypadá to vskutku jedle.<3

Simona Skolakova: snad si pochutnáte;-):-)

Dnes přes noc dám frajerovi práci,aby vypomalil slepici,mám jí od dcery a hledala jsem receptík,aby to nebyla jen polévka, ale i něco navíc;-)Majko Tvůj receptík se mi líbí,tak zítra bude ten Tvůj:-p

danielle72: Ty jsi číslo Dani, to jsem se teda pobavila :-D:-D:-D jste super holky:-)):yes:

maris:maru, ale bacha, aby to nebylo jak v té pohádce o Dařbujánovi a Pandrholovi, jak byl Smrťák zavřenej, aby se ti pak v hrnci neozývaly divný zvuky :-D:-D:-D:-D:-D;-);-);-)

danielle72: mně to nevadí, že mňoukaly, hlavně že je co do hrnce..:-D

danielle72::-D:-D klid, to jsou jen mimikry:-8:-D:-D

danielle72: Jo jednu beru, ale zakaž jí aby mluvila cizí řečí jo :-//:-D:-D

maris + rebi: tak jsem vzala každé z nás jednu a pro jistotu ještě tři rezervní:-D Jen je mi divné že mňoukaly...

danielle72: :-)) máš dost širokou sukni, abys je schovala ?:-)) Taky bych si jednu vzala;-):-D

danielle72::-D:-D:-D kdyby tě nechytli, "kup" jednu i mně, díík:-D:-D:yes::yes::yes:

Krása, jdu k sousedům pro slepici, mají dneska oba ranní dvanáctku :-D

maris: To teda byla, ale chuťově vynikají, ten vývarek žluťoučký, no co Ti mám povídat Maruš. A ta mačúra je úžasná :-p:-p:-p:-p:-p

jarka skrobakova: Jaruško, to je dnes moje první radost, moc děkuju za vyzkoušení a nádherné fotky;-):-K:-K
Slepice byla tedy pěkný macek:-))

Maruško, včera jsem podávala k nedělnímu obědu dle Tvého rcp slepici v pikantní omáčce. Slepici jsem koupila v Bille francouzkou /byla strašně veliká vážila 2400g takže jí budeme mít zřejmě k obědu až do pátku. To říkal syn. / Recept je výborný, dostala jsem pochvalu;-) Jen jsem nedala kapary. Omáčka je voňavá a hlaďoučká. Posílám velikánský bodík a dík za super mňamku. :yes::yes::-K posílám foto pokud bude vadit tak smáznu :-)

Květa : Květo, PH je zkratka pro Pomalý hrnec. Dávám Ti sem odkaz, co ten Pomalý hrnec je;-):-)
Na uzenou papriku se zeptej, jestli máš možnost, někde na trhu u stánku s kořením. Je to mletá sladká paprika, s uzenou vůní. :-)
http://clanky.vareni.cz/pomaly-hrnec-setri-nas-cas...

Co je to prosím PH? To neznám. Jen z chemie, že je to kyselost. Ale jestli je to příloha, tak nevím o co jde.Taky neznám uzenou papriku. Kde se uvedené věci seženou? Díky za radu.

Vypadá to lákavě :-p
Mmch. - krásnej talíř:yes:

maris: i z mála se dá udělat moc a celé to podtrhuje, ten talíř :yes::yes:+:yes:

varilamyskakasicku: Mrkni třeba sem, já jinak uzenou papriku kupuju na trzích - vřele ti ji doporučuju, ale bacha, ńepřežeň to s množstvím, když ji dáš moc, chutná hořce http://www.koreni.cz/detail.php?pid=323

maris: nemáš fotečku prosím Tě,té uzene papriky? Já ji vůbec neznám, chtěla bych tvůj rcp. pak zkusit a díky:-K:-K:-)

Jana Pá: ona ta slepička Jani, má ale uplně jiný "nadech" šmrnc" - to kuřátko- už to není ono, to už je jiné, slepice je chutove nedostižná:-K;-):-)

:yes:, jen mám smůlu, že naše slepičky nejsou na jídlo;-(, ale z kuřecího to ráda udělám::-p:-D

:-Kurčitě dobré:-*:yes:+1:yes:

maris:o.k. a tak díky, hodná, papinák mám, ale PH nemám, mám na ní už dlouho chut na tu slepici, nesmím to ale říkat doma nahlas;-) neboť bych ji jedla jen sama, on není souhlas, ale v papináku asi by to šlo taky, jak píšeš, někdy si ji uvařím jen pro sebe:-))

Jo, to musí být mňamka:yes: Moc pěkné fotky...+1

Eliza::-)) - takže jsi ji asi nejedla nikdy:-))

tejaja: Terezko, máš pravdu, dřív se slepice vařily daleko víc než dnes, kuře bývalo sváteční nedělní jídlo, dnes je zcela běžné a slepice se z jídelních lístků skoro vytratily

Děkuju za zájem a bodíky:-)

varilamyskakasicku: jak zmiňuji, dělala jsem ji v Pomalém hrnci, měla jsem ji přes noc na Low. Jinak bych ji dala asi do papiňáku, ale neumí odhadnout na jak dlouho, ale asi tak 3/4 hodiny...:-)

Maris:-K, krásné a jistě dobré:yes: Coby dospělá jsem slepici nejedla, naposledy jako dítě, když ji babička dělala na paprice...no - ale to jsem ji vlastně taky nejedla;-):-D:-D
Měla bych to napravit...:-)

Maruška, veľmi dobrý recept :yes: Niekedy boli v obchodoch samé sliepky a málo kurčiat, teraz je málo sliepok a veľa kurčiat. A niekedy treba sliepku, nie kurča :-D;-)

No nekup to...:-D

Maris, pěkné, jak jsi ji dlouho dělala??:-K;-)

Colombo65: díky:-). My jsme ji neměli snad ještě dýl, nekupuji je, ale tahle byla taková malá, buclatá a stála jen 28,- Kč, tak jsem neodolala:-):-))

výborný receptík,pro PH jako stvořený..už letí do oblíbených a tobě bodík:-K:yes:

spagetka:špagi, ono to sice je na paprice, ale kapie a hlavně kapary hodily omáčku někam jinam, proto jsem to nakonec dala jako nový recept;-):-)

Slepici jsem nedělal doma od Kuvajtu napadení - dobrá inspirace a krásné foto ;-);-);-)

Slepice na paprice... no vida, od té doby co mám uzenou papriku, jsem ještě kloudnou slepičku nenašla :-(;-):-D:-p

1974andrea: díky:-), já jindy taky, ale když jsem měla tu slepici:-D no a ještě je dobrá polévka:-p:-)

Na tom bych si určitě ráda pošmákla a vůni uzené papriky miluju. Moc pěkné:-p:yes:. Ale radši bych to asi dělala ze stehenních kuřecích řízků, poněvadž je to hned hotovo;-):-D

Tématické fráze:
slepice recepty, slepice recept, omáčka ze slepice, slepice v cervene omacce, recepty ze slepice, co uvařit k nedělnímu obědu, pikantní slepice na paprice, omáčky recepty, slepice na červené omáčce, slepice na pepři, recepty slepice, omáčky ze slepice, červená slepice, slepice omáčka, papriková máčka, slepice s pikantní omáčkou, slepice v omacce, recepty na slepici, recept slepice, slepice

Suroviny:
slepice, mrkev, petržel, celer, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, máslo, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, smetana, mouka, kapie, kapary, šťáva citronová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu