Máslové řízky - nemleté
Vynikající a jednoduchý pokrm z plátků masa, které zůstanou po upečení šťavnaté a rozplývající se na jazyku. Pokud je budete podávat s jemnou bramborovou kaší, stanou se oblíbeným obědem celé rodiny.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 430 kJ / 103 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,94 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 417 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V pekáči orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a na chvíli odložíme.
Krok 2: Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, mletá paprika) a zaprášíme moukou. Na pánvičce s olejem maso z obou stran opečeme. Poté naskládáme do pekáče na připravenou cibuli. Při opékání hlídáme, aby se nám výpek nepřipálil. Měl by být tmavohnědý, ale ne černý. Následně výpek zalijeme vodou, rozvaříme a nalijeme na maso v pekáči tak, aby bylo alespoň z poloviny ponořené. Na každý plátek masa položíme kousek čerstvého másla.
Krok 3: Přiklopíme a pečeme asi 30 až 45 minut při 170 °C.
Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 2. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové řízky - nemleté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xpP
Moje poznámka
Máslové řízky - nemleté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xpP
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 11 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 42 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 4 hodinami
Tématické fráze:
maslovy rizek,
sekaný máslový řízek recept,
mletý máslový řízek,
sekaný máslový řízek,
máslový mletý řízek,
máslový řízek recept,
máslové řízečky,
řízek na másle,
vepřový máslový řízek,
řízky na masle,
másloví řizek,
recept na máslový řízek,
telecí máslový řízek,
řízky z plecka,
telecí řízek na másle,
máslový řízek z mletého masa,
maslove mlete rizky,
mleté máslové řízky,
máslový sekaný řízek,
máslový řízek
Suroviny:
plátek vepřový,
cibule,
olej,
máslo,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (51)
Jednoduché a moc dobré, brzy zopakuji.
Přidala jsem fotečku
Bodík jsem přidala a ještě i foto
Jinak je tam spousta vynikajících receptů. Babička mi je
dělala s bramborovou kaší a salátem z rajčat.Na dětství
se nezapomíná.
ja tam ako zdroj normalne uvediem ten tvoj odkaz...moze byt?
Jenže tenkrát telecí bylo opravdu telecím.I to československé.
http://julak.licanet.cz/kucharka/index.php?c=35#se...
no fakt som nevedela, ze maslovy je z mleteho, fakt nie.
někdy veselo.
Porada neregi...dufam, ze ozaj neprepukne debata o nazve. Je mozne ze sa maslovy rezen vola ten z mleteho masa (btw..ja som si myslela, ze z mleteho sa vola *holandsky*), ale je to v podstate uplne jedno. Uz asi nebudem menit nazov, kto si ho najde pod tymto menom a bude mysliet, ze hlada z mleteho, tak sa mu ospravedlnujem, ale urcite to nikto nevezme v zlom .
Tímto,ale nechci nikoho nadzvednout a rozpoutat nepřístojnou diskutaci na téma 1000 lidí 1000 chutí apod.
Příště
15