Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 147 kJ / 3 620 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 257,05 g |
Tuky | 248,95 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 893 mg |
Sodík | 6,62 g |
Sůl | 16,20 g |
Sacharidy | 78,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové kotlety naklepeme na slabé plátky, které potřeme utřeným česnekem a opepříme.
Krok 2: Poklademe je plátky ementálu, zauzené šunky, lístky špenátu a kousky sušeného rajčete.
Krok 3: Plátky i s ingrediencemi zavineme do rolky, kterou následně pokrájíme na cca 10 mm silná kolečka, která naplocho napichujeme na špejli (vznikne tak efekt očí).
Krok 4: Špíz opečeme z obou stran na másle a přendáme do zapékací mísy, ve které necháme oči dopéct v troubě.
Krok 5: Ve výpeku rozpustíme kousek másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme slaninu, posekaný česnek a žampiony, které zakápneme citronovou šťávou, aby neztmavly. Necháme podusit. Poté zaprášíme směs strouhankou a necháme zhoustnout. Nakonec přidáme suché bílé víno a krátce povaříme, aby měla směs dostatečnou hustotu a chuť.
Krok 6: Na závěr můžeme dochutit solí a pepřem.
Zveřejněno 1. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prasečí oči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmXR
Moje poznámka
Prasečí oči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmXR
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 8 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Pozde před 8 minutami
Hovězí na pepři
Pozde před 9 minutami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 31 minutami
Francouzské brambory
jjj82 před 53 minutami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 1 hodinou
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 4 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 4 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 4 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 4 hodinami
Tématické fráze:
prasečí oči,
praseci oko,
prasečí líčka,
recept prasečí oči,
vepřové oči,
jak dochutit prasečí polévku,
prasečí oči recept,
prasečí jarní,
recepty prasečí líčka,
prasečí koleno,
prasečí očko,
jak udelat koleno praseci,
prasečí česnek,
zauzeny emental,
prasecich oci,
prasečí líčko,
recepty na vepřové oči,
prasečí líčka recept,
oci praseci,
prasečí líčka na víně
Suroviny:
kotleta vepřová,
šunka zauzená,
sýr ementál,
špenát listový,
česnek,
smetana,
rajče sušené,
brambory,
cibulka jarní,
slanina,
žampióny,
cibule,
víno bílé,
strouhanka,
šťáva citronová,
máslo
Komentáře (8)