Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Paprikový krém, známý jako ajvar, je lahodná a aromatická pochoutka pocházející z Balkánu. Ajvar se skvěle hodí jako pomazánka na chleba, příloha k masu nebo ingredience do různých pokrmů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 993 kJ / 1 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,42 g |
Tuky | 153,42 g |
Vláknina | 16,16 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00M7
Moje poznámka
Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00M7
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno 5. 6. 2025 13:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
Noumik před 7 hodinami
Játrová omáčka
Antonausprag před 9 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 11 hodinami
Segedínský guláš
Bomber před 12 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
MirkaTioka před 12 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Jan Nemec před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Martina84 před 13 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
LLakin před 13 hodinami
Anglické palačinky
Witoraz před 14 hodinami
Tématické fráze:
ajvar použití,
ajvarová omáčka,
ajvarova pomazanka,
na co použít ajvar,
ajvar z cukety,
ajvarová omáčka recept,
ayvar,
omáčka ajvar,
cuketový ajvar,
domácí ajvar,
použití ajvaru,
domácí ajvar recept,
papriková pasta,
paprikový aivar,
pečený ajvar,
aivarová omáčka,
papriková pasta ajvar,
papriková pasta recept,
ajvar tety milice,
ajvar omáčka
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
olej,
česnek,
sůl,
pepř černý,
ocet
Komentáře (19)
Tento recept, ako píšem hore - určite si čítal - mám od sestry, nie je z Balkánu, ale zo Slovenska a vyrába pre svoju rodinu svoj "ajvar". Chuťovo pripomína ajvar, ktorý si nosím z dovolenky. V podstate samá paprika...Dolu v komentároch píšem aj o druhom "ajvare", ktorý sa robí s pridaním pečeného lilku.
Je celkom možné, že by ti ani nechutil, napriek tomu ďakujem za komentár, do nadpisu dám malú zmenu.
de.wikipedia.org/wiki/Datei:Aubergine.jpg
Ajvar je totiz pasta z papriky a lilku.Ten zbytek prisad je v poradku.
Ak ma pamäť neklame, sestra to robí inak - aj baklažán upečie, ošúpe, poseká a potom všetko dokopy...
Ale je mi jasné, že Balkán je široký pojem...
Žížalka, sestra robila ajvar aj s pridaním pečeného baklažánu, recept od Airan je také niečo?