Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 70 059 kJ / 16 745 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 214,39 g | 
| Tuky | 984,78 g | 
| Vláknina | 57,70 g | 
| Cholesterol | 2,84 g | 
| Sodík | 1,19 g | 
| Sůl | 3,14 g | 
| Sacharidy | 1 727,18 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Perníčky v příloze. Pokud vám nepůjde dát těsto dohromady a bude se drolit, stačí pomalinku přidávat mléko - ale jen po troškách.
	Krok 2: Čokoládové sušenky: Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Po částech vešleháme prosátou mouku smíchanou se solamylem a špetkou soli. Do malého kastrůlku nebo hrnku dáme 3 lžíce mléka, nalámeme čokoládu a ve vodní lázni rozpustíme. Rozmícháme na hladkou hmotu a přišleháme do těsta. Je-li husté, přišleháme ještě 2 lžíce mléka. Těstem naplníme cukrářský pytlík s ozdobnou špičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme sušenky. Pečeme 8-10 minut při 180°C. Vychladlé postříkáme čokoládou.
	Krok 3: Kokosové věnečky: Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny. Přišleháme citronovou kůru a po jednom žloutku. Nakonec po lžících přišleháme mléko. Vařečkou krátce vmícháme mouku a kokos. Těsto po menších částech plníme do pytlíku s ozdobnou špičkou (s velkým otvorem!) a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme věnečky. Ne těsně k sobě, pečením trochu nabudou. Upečeme dorůžova (180-190°C, cca 10 minut). Vychladlé máčíme částečně do polevy a namočenou část posypeme kokosem.
	Krok 4: Trubičky: jsou to vlastně kremrole, ale jako cukroví jdou také. Plnila jsem je máslem 1 1/2 kostky, a jedno salko zkaramelizované (už se dá koupit jako karamel), nebo jsem je plnila  Nutellovým krémem (250 g másla a 200 g Nutelly).
	Krok 5: Linecké: Všechny suroviny promícháme, přidáme povolený tuk, žloutek, smetanu a vypracujeme těsto. Vykrajujeme tvary, a slepujeme marmeládou.
	Krok 6: Mušle: Vypracujeme těsto, necháme hodinu v lednici odpočinout a vykrajujeme kolečka, nebo slzy. Doprostřed dáme nádivku a jeden kraj před ní přehneme. Pečeme na 150°C dorůžova. Obalujeme v cukru, já až po vychladnutí.
	Krok 7: Vanilkové rohlíčky: Vypracujeme těsto a tvarujeme malé rohlíčky. Po vychladnutí obalujeme v moučkovým cukru (já je mám takové různě tvarované).
Zveřejněno 4. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Cukroví 2011
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7k9
Moje poznámka
					
				
Cukroví 2011
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7k9
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							čokoládový krém do cukroví, 
						
						
							čokoládový krém na cukroví, 
						
						
							pečení cukroví na zakázku, 
						
						
							cukroví 2011, 
						
						
							cukroví recepty na úžasné cukroví, 
						
						
							cukrovi, 
						
						
							cukrovi od helenky, 
						
						
							zakladní karamelový krém do cukroví, 
						
						
							jak pyct pernycky, 
						
						
							vánoční cukroví 2011, 
						
						
							drolící se těsto, 
						
						
							vánoční cukroví z jednoho těsta, 
						
						
							recept na citronový krém do cukroví, 
						
						
							základni těsta na cukroví, 
						
						
							cukrovi pict cokoladovi, 
						
						
							vánoční cukroví nejlepší recepty  medove trubicky, 
						
						
							vánoční cukroví od helenky, 
						
						
							zkaramelizované salko cukroví, 
						
						
							pict cukrovi z hery, 
						
						
							cukrarske nadivky do cukrovi
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							sůl, 
						
						
							čokoláda hořká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							poleva čokoládová, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							kokos, 
						
						
							poleva čokoládová, 
						
						
							kokos, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							tuk, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							tuk hera, 
						
						
							vejce, 
						
						
							voda, 
						
						
							ořechy mleté, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							ořechy mleté, 
						
						
							tuk hera, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							kůra citronová
						
					
	
			
	
	
Komentáře (26)
parádní
Irčo, díky.
Jenny: trubičky jsou nejlepší, dělají se fakt krásně. Dělala jsem 3 várky. Jednou jsem je plnila karamelem, jedny nutellovým krémem a ty třetí budu těsně před sněhem.
Pajaja: začala jsem píct asi už v říjnu. Nejdřív vše upekla a připravila a teď to vše plním a slepuju. Nezkazí se nic, pokud tam nebude krém z pudinku, jinak vše vydrží. Mám to vyzkoušeno. Všude, kde je máslo + ostatní věci, tak to vydrží, ale krém z mlíka raději také před Vánocema. Mohl by zežluknout a zkazit se. Ještě mám pár dní, tak ještě chci něcu udělat.
Já začínám péct většinou po Mikuláši, takže zítra to rozjedu, ale plnit budu až později, to mi přijde dost brzy.