Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na slanině

Játra patří mezi suroviny plné důležitých látek, zvláště železa. Umět je dobře připravit znamená významné obohacení jídelníčku za příznivou cenu. Vyzkoušejte křehká játra s vůní česneku a chutí lahodné slaniny.

Hodnocení receptu je 4,8 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 477 kJ /
1 787 kcal
Bílkoviny95,94 g
Tuky138,60 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 2,85 g
Sůl7,35 g
Sacharidy37,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Krok 2: Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra. Krok 3: Vše dohromady trochu orestujeme, přidáme sladkou papriku. Chvíli restujeme a pak zalijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Krok 4: Během dušení přidáme nadrobno nasekaný česnek. Krok 5: Za stálého míchání zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Osolíme a dokořeníme dle své chuti. Krok 6: Necháme ještě pozvolna cca 15 minut vařit. Nakonec přidáme majoránku. Krok 7: Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

TIP: Jak připravovat jídla z vnitřností

Zveřejněno 27. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjoA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjoA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný, nemá chybu :-)

Zrovna jsem to uvařil a musím říct, že to je paráda. Sice jsem si trochu pozměnil recept a místo vody s moukou dal zakysanou smetanu a trochu bílého vína, ale řvu tady blahem, jaká to je dobrota. Takže za mě super. <3:-D

Dělám podobně, ale nějak se mi tam nehodí česnek, paprika a ani majoránka. :-( Zato mi tam chybí kmín.

iroot: Restuji ,pokud nejsou uvnitř skoro uvařené a bez vody v pánvičce. 4-6 minut. Míchat. Pak, když chci více šťávy, přidám jednu, dvě KL hl.mouky a rozmíchám na horké pánvi. Sejmu z ohně, počkám 2 minutky přidám papriku, rozmíchám, zaleju vodou. Povařím, přidám majoránku, ale česnek málokdy. Když mohu doporučit, nepřidávejte zbytečně koření a víno, chuť jater je sama o sobě moc dobrá. Pokud jsou kuřecí, tak netvrdnou, ani pokud je povaříte, s tou moukou a vodou déle a ani, když je trochu osolíte! Na závěr může jít ořech másla na zjemnění omáčky. Někdy přidám i libeček, nebo kapku Maggi.

Veronika.Hrozna: Díky moc za odpověď, ještě dotaz jak dlouho asi játra restujete? Max. 4 minuty aby neztvrdla? Přidal bych i špetku tymiánu a při podlití vodou přidal taky 1,5 dcl kvalitního bílého vína.

iroot: Běžně je balíček 500 g. Vody do půl výšky nakrájených orestovaných jatýrek. Moje zkušenost, před přidáním papriky, játra ztáhnu z plamene na 2 minuty, pak přidám papriku a rozmíchám. Potom přidám vodu, až pak vrátím na plamen. Některé typy mleté papriky, udělají hořkou příchuť, i když je nechám jen pár vteřin na plameni.

JanaDorazinova: Dobrý den, prosím Vás kolik jater a přibližně kolik vody na podflití ? Děkuji.

kokronilla: Za málo, těší mne, že chutnalo :-)

Opravdu výborné, děkuji za recept!:yes:

Milan Cexa: Děkuji za foto :-):-K

Čerstvé uvařeno jen z domácích produktů :-) :-) :yes:

Jani játra jsem udělal přesně podle vašeho receptu=děkuju.Z talíře játra s rýží mizela jak pára nad hrncem,protože byly výborný!:-K:-K:-)

Vlada@50: jéé :-) taková klasika!!! Moc mne těší, že chutnalo ;-)

Chybí tam pepř to játrům sluší,jinak díky za výborné recepty.

abakluk: ale pepř tam je ;-)

:-8:-p:-p:-p

Jana Remkova: nesmíš na mě tak spěchat:-)):-))

maris: Já koukám, jak puk v brance:-D. Na meilu zmínka, že jsi mi přidala foto a koukám, žádný komentář. Říkám si, no, tak co, nebudu odpovídat a ejhle! Komentář naskočil:-D:-D Díky, Maruško, nádherná fotka, kam se hrabu:-8

Jana Remkova: Jani, dělám úplně stejně, jen bez česneku a místo majoránky jsem tentokrát dala čerstvý tymián. Dovolila jsem si přidat fotku;-):-)

Katerina Valigurova:;-), už dlouho jsem nedělala, díky za připomenutí vlastního receptu!:-D;-)

tuhle baštu miluju...ukládám do oblíbených....a smetánku si tam určo přidám :-))

PatkovaKaterina::-D:-D:-D díky;-)

Dnes jsem uvařila.Přidala jsem ještě šlehačku a bylo to strašně dobré,nacpala jsem se na měsíc dopředu.:-p:-p:yes::yes:Posílám bodíka

Ivi, děkuji za krásnou fotku;-)

Jani, včerejší rychlá večeře jako příjemná změna úpravy vepřových jatýrek, moc děkuji za inspiraci, letí bodík a fotka:-):-K:yes:

Tématické fráze:
játra na slanině, vepřová játra recepty, játra na slanině recept, vepřová játra, dušená játra s rýží, vepřová játra s rýží, játra na cibulce a slanině, vepřová játra na cibulce a slanině, dušená játra na slanině, jatra ve slanine, vepřová játra recept, jatra na slanine s ryzi, dobry recept veprove jatra, recept jatra na slanine, veprove jatra s ryzi, recept jatra, recepty vepřová játra, recepty játra na slanině, vepřové jatra, recept vepřová játra

Suroviny:
játra vepřová, cibule, slanina, česnek, majoránka, paprika sušená sladká, mouka hladká, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu