Boloňská omáčka a špagety
Tradiční boloňská omáčka vyžaduje delší čas přípravy a jinak tomu není ani v našem receptu. Výhodou je, že si můžete připravit větší množství, které si uchováte na později. Použít ji můžete k těstovinám, ale také do lasagní nebo s gnocchi.
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka a špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51DY
Moje poznámka
Boloňská omáčka a špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51DY
Nejnovější recepty
Domácí třešňový sirup
Přidáno před 33 minutami
Kynuté knedlíky
Přidáno před 5 hodinami
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno 6. 6. 2025 13:52
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
BeBe střecha s banánem
Majavcelicka před 38 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Jakubka před 39 minutami
Jihočeská kulajda
poirotka před 43 minutami
Kuřecí špalíčky na divoko
poirotka před 44 minutami
Tvarohový koláč s borůvkami
marsa.marsa před 59 minutami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
Lendoulinecek před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
bobnak před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
DominKuchtik před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Pavluska75 před 3 hodinami
Tématické fráze:
omáčka na špagety,
boloňská omáčka,
omáčka na špagety recept,
recept na omáčku na špagety,
spagety s bolonskou omackou,
omáčky na špagety,
omáčka bolognese,
prava bolonska omáčka,
jaké maso na boloňské špagety,
spagety bolonese,
boloňská omáčka z rajčat,
recept na boloňskou omáčku,
italska omacka na spagety,
červená omáčka na špagety,
recept na špagety s boloňskou omáčkou,
bolonská omáčka recept,
omáčka na špagety z rajčat,
recept omáčka na špagety,
omáčka ke špagetám,
italská bolonska omacka
Suroviny:
olej,
česnek,
cibule,
maso mleté,
víno,
protlak rajčatový,
bazalka čerstvá
Komentáře (16)
Vůbec nedoporučuji.
Tuto omáčku už jedině s čerstvými rajčaty a se vší zeleninou která do ní patří.
Každopádně do Bolognese patří i kořenová zelenina a řapíkatý celer.