Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 583 kJ / 856 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,57 g |
| Tuky | 55,56 g |
| Vláknina | 18,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 85 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 39,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků.
Krok 2: Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a necháme na sítu důkladně okapat. Cibuli spolu se stroužky česneku oloupeme. Česnek pokrájíme na tenké plátky a cibuli na hrubší kostičky.
Krok 3: V kastrolu rozehřejeme olej a kousky králíka na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Potom je vyjmeme, trochu osolíme, opepříme a přendáme na talíř, který uložíme na co nejteplejším místě.
Krok 4: Ve vypečeném tuku necháme zesklovatět cibuli a česnek. Čerstvé bylinky opereme a otrháme z nich lístečky, sušené rozemneme. Přidáme je do kastrolu spolu s bobkovými listy. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vínem a na prudším plameni asi 5 minut povaříme.
Krok 5: Potom do kastrolu vrátíme maso, přidáme olivy a feferonky a vše promícháme. V dobře předehřáté troubě pečeme asi 75 minut doměkka. Nakonec osolíme a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Kdo má rád víc pikantní, může si okořenit kayenským pepřem.
Podáváme s brambory, nejlépe opečenými.
Podáváme s brambory, nejlépe opečenými.
Zveřejněno 22. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po Španělsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5Wq
Moje poznámka
Králík po Španělsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5Wq
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 10 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 5 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 5 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 5 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 5 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 5 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 8 hodinami
Tématické fráze:
králík po španělsku,
králík pro děti recept,
králík recepty,
moderní příprava králíka,
maso po španělsku,
recepty z králika pro děti,
kralik recepty pro deti,
jak okořenit králíka,
králík po španělsku recept,
králík pro děti,
recept králík pro děti,
králík ve španělsku,
nakládaný králík,
králík recept pro děti,
něj recepty.cz králík,
google obrázky králík,
google obrázky králík,
králík pro děti recepty,
recepty na králíka,
králičí kousky nakladane
Suroviny:
králík,
olivy černé,
feferonka sterilovaná,
česnek,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
rozmarýn,
šalvěj,
bobkový list,
vývar zeleninový,
víno červené,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (6)
tohle vypadá na prima baštu
v každém případě si rcp ukládám, co kdyby náhodou nějaký ušák dorazil
joo..a pěkné obrázky máš