

Losos v mandlovém kabátku
Suroviny 2-4 porce
- 2 filety z lososa (cca 500 g)
- rybí koření
- sůl
- citron
- 1 bílek
- 50 g mandlových lupínků
- 2 KL másla
Postup přípravy receptu
Filety pokapeme citronovou šťávou, kterou vetřeme i s rybím kořením a solí do masa a necháme chvilku odležet.
Bílek si metličkou vyšleháme do pěny se špetkou soli a do této pěny namočím filátka, která potom obalíme v mandlových lupíncích.
Na pánev dáme rozpálit olej s 2 KL másla a filátka opékáme z obou stran, tak aby se nám mandličky nepřipálily. Podávám se šťouchanými brambory s cibulkou, petrželkou a s česnekem.
Poznámka od kuchařky
Takto připraveného lososa jsem poprvé jedla v Jilemnici v restauraci a moc mi chutnal a proto jsem si ho začala takto připravovat doma.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Losos v mandlovém kabátku
-
babca.mz: To mě těší,že chutnal
u nás je též oblíbený v této úpravě
-
výborný moc jsem si pochutnala. Losos zůstal neupražený, jen se rozplýval a je i dietní.
Jinak již lososa dělat nebudu. Děkuji za recept. Jarka -
Receptík se mi líbí,mňam
+10
-
Já jsem rybu s mandlemi snad ještě ani nejedla, ale vypadá to na moc chutnou kombinaci...Budu muset realizovat, zatím posílám bodík.
-
Je to opravdu lahůdka a ty opražené mandličky zvírazňují chuť lososa
,určitě
vyzkoušejte a přidejte fotku
-
Mňam,ty mandličky křupavé s lososem,prima kombinace.
-
Pěkný recept, já jsem takhle zkoušla kapra a bylo to moc dobré a losos bude určitě ještě lepší
-
Mášo, to musím zkusit!!
-
jéé, to je vymazlený losůsek
a to aramžmá
-
Hm dobrý nápad
-
Děvčata děkuji za ocenění
-
Tak toto to bych mohla,vypadá to móc lákavě
+1
-
vytuněný losůsek
-
rybou nikdy nepohrdnu