Losos v mandlovém kabátku

Ryby Doba přípravy: 20 min. 14 názorů

Ryby Doba přípravy: 20 min. 14 názorů

Suroviny 2-4 porce

2 filety z lososa (cca 500 g)
rybí koření
sůl
citron
1 bílek
50 g mandlových lupínků
2 KL másla

Postup přípravy receptu

  1. Filety pokapeme citronovou šťávou, kterou vetřeme i s rybím kořením a solí do masa a necháme chvilku odležet.

  2. Bílek si metličkou vyšleháme do pěny se špetkou soli a do této pěny namočím filátka, která potom obalíme v mandlových lupíncích.

  3. Na pánev dáme rozpálit olej s 2 KL másla a filátka opékáme z obou stran, tak aby se nám mandličky nepřipálily. Podávám se šťouchanými brambory s cibulkou, petrželkou a s česnekem.

Poznámka od kuchařky

Takto připraveného lososa jsem poprvé jedla v Jilemnici v restauraci a moc mi chutnal a proto jsem si ho začala takto připravovat doma.

Komentáře k receptu Losos v mandlovém kabátku

Tématické fráze: losos v kabatku losos v mandlové krustě losos recept recept na mandlovykabatek losos s mandlovou krustou candát s medvědím česnekem losos na mandlích recept hledat recept na lososa v mandlove krustě recept losos v kabarku losos s mandlemi losos na mandlich recepty pstruh v bramborovem kabatku mandlový sýr pečený losos v kabátku maso v mandlovem kabatku mandlový kabátek lososové kabátky filety z lososa s mandlemi a stouchanymi brambory recept maso v mandlových lupíncích losos bilek