Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 583 kJ / 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,57 g |
Tuky | 55,56 g |
Vláknina | 18,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků.
Krok 2: Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a necháme na sítu důkladně okapat. Cibuli spolu se stroužky česneku oloupeme. Česnek pokrájíme na tenké plátky a cibuli na hrubší kostičky.
Krok 3: V kastrolu rozehřejeme olej a kousky králíka na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Potom je vyjmeme, trochu osolíme, opepříme a přendáme na talíř, který uložíme na co nejteplejším místě.
Krok 4: Ve vypečeném tuku necháme zesklovatět cibuli a česnek. Čerstvé bylinky opereme a otrháme z nich lístečky, sušené rozemneme. Přidáme je do kastrolu spolu s bobkovými listy. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vínem a na prudším plameni asi 5 minut povaříme.
Krok 5: Potom do kastrolu vrátíme maso, přidáme olivy a feferonky a vše promícháme. V dobře předehřáté troubě pečeme asi 75 minut doměkka. Nakonec osolíme a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Kdo má rád víc pikantní, může si okořenit kayenským pepřem.
Podáváme s brambory, nejlépe opečenými.
Podáváme s brambory, nejlépe opečenými.
Zveřejněno 22. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po Španělsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5Wq
Moje poznámka
Králík po Španělsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5Wq
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 20 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 57 minutami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 1 hodinou
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 2 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 2 hodinami
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 2 hodinami
Chleba bez hnětení
HejMira před 2 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 2 hodinami
Jemná rybí pomazánka
Valis před 3 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 3 hodinami
Tématické fráze:
králík po španělsku,
králík pro děti recept,
králík recepty,
moderní příprava králíka,
maso po španělsku,
recepty z králika pro děti,
kralik recepty pro deti,
jak okořenit králíka,
králík po španělsku recept,
králík pro děti,
recept králík pro děti,
králík ve španělsku,
nakládaný králík,
králík recept pro děti,
něj recepty.cz králík,
google obrázky králík,
google obrázky králík,
králík pro děti recepty,
recepty na králíka,
králičí kousky nakladane
Suroviny:
králík,
olivy černé,
feferonka sterilovaná,
česnek,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
rozmarýn,
šalvěj,
bobkový list,
vývar zeleninový,
víno červené,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (6)
tohle vypadá na prima baštu
v každém případě si rcp ukládám, co kdyby náhodou nějaký ušák dorazil
joo..a pěkné obrázky máš