Králík po Španělsku

Jiné maso Doba přípravy: 2 hodiny 5 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 2 hodiny 5 názorů

Suroviny 4-6 porcí

1 větší králík
100 g černých oliv
2-4 sterilované feferonky
3 stroužky česneku
200 g cibule
4 lžíce oleje
sůl
hrubě mletý pepř
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
snítka šalvěje (nebo po 1 lžičce sušených bylinek)
3 bobkové listy
400 ml zeleninového vývaru
1/4 l červeného vína
špetka cukru
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků.

  2. Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a necháme na sítu důkladně okapat. Cibuli spolu se stroužky česneku oloupeme. Česnek pokrájíme na tenké plátky a cibuli na hrubší kostičky.

  3. V kastrolu rozehřejeme olej a kousky králíka na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Potom je vyjmeme, trochu osolíme, opepříme a přendáme na talíř, který uložíme na co nejteplejším místě.

  4. Ve vypečeném tuku necháme zesklovatět cibuli a česnek. Čerstvé bylinky opereme a otrháme z nich lístečky, sušené rozemneme. Přidáme je do kastrolu spolu s bobkovými listy. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vínem a na prudším plameni asi 5 minut povaříme.

  5. Potom do kastrolu vrátíme maso, přidáme olivy a feferonky a vše promícháme. V dobře předehřáté troubě pečeme asi 75 minut doměkka. Nakonec osolíme a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Kdo má rád víc pikantní, může si okořenit kayenským pepřem.

    Podáváme s brambory, nejlépe opečenými.

Poznámka od kuchařky

Každý, kdo si myslí, že králičí maso je mdlé a fádní, určitě změní po ochutnání této dobroty názor.

Tento recept mám z nějakého časopisu asi 15 let a děti už jiného králíka nechtějí.

Komentáře k receptu Králík po Španělsku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc príma mycáček:-p+5:yes:

    Odpovědět

  • Masula Masula(autorka receptu)

    Dříve,když rodiče králíky pěstovali,jsem je neměla ráda :-//a teď když je mám jen občas,jsem jim přišla na chuť:-p:-K.Děkuji za pochvalu a určitě vyzkoušejte:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Králíka miluji, ale vždycky tomu tak nebylo. Až v době, kdy jsem začala navštěvovat weby o vaření a zjistila, že při dobré úpravě nemá chybu. Mášo a tenhle vypadá hodně lákavě:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • rebeka rebeka

    kdo si může myslet, že je králičí maso mdlé a fádní:-O:-? to je přece neuvěřitelně dobré a mě už, bohužel, vyschly "králičí zdroje":-//
    tohle vypadá na prima baštu;-):yes::yes:
    v každém případě si rcp ukládám, co kdyby náhodou nějaký ušák dorazil;-):-?:-D
    joo..a pěkné obrázky máš:-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: králík po španělsku králík pro děti recept králík recepty moderní příprava králíka maso po španělsku recepty z králika pro děti kralik recepty pro deti jak okořenit králíka králík po španělsku recept králík pro děti recept králík pro děti králík ve španělsku nakládaný králík králík recept pro děti něj recepty.cz králík google obrázky králík google obrázky králík králík pro děti recepty recepty na králíka králičí kousky nakladane