Králičí hřbety á la španělský ptáček

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 1 hodina 6 porcí Jiné maso 13 názorů

Suroviny

2 ks králičího hřbetu
1/2 větší bílé cibule
100 g uzeného špeku
olej
1 kostka masoxu
mletá červená paprika pálivá
sůl
pepř
plnotučná hořčice
2 sterilované okurky
3 vejce
50 g salámu Vysočina
2 lžíce hladké mouky
voda
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hřbety ze dvou králíků naporcuje na špalíčky velikosti asi půl palce a promneme je se solí a pálivou paprikou.

  2. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak na tomto základě necháme zatáhnout kousky masa, a postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, salám a masox.

  3. Podlijeme vodou a v zavřeném „tlakáči“ dusíme na mírném plameni 30 minut od foukání. Po otevření hrnce přidáme nakrájené okurky, zamícháme hořčici, dolijeme vodu a zahustíme nasucho opraženou a vystydlou moukou.

  4. 20 minut provaříme a nakonec přidáme nasekaná natvrdo ovařená vejce. Podle chuti „doostříme“ pepřem.

Poznámka

Vypadá to jako taková "šlichta". Španělský ptáček vypadá rozhodně pěkněji, ale chutná to zhruba stejně (i když hovězí roštěná je hovězí roštěná!). Je to řešení, pokud za rok zabijete cca 100 králíků a už nevíte na jaký způsob to králičí maso připravit.http://clupmi.blog.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králičí hřbety á la španělský ptáček

  • MirekČ MirekČ(neregistrovaný)

    Anna Kocikova: Děkuji Aničko moc a moc za fotečky. Přeji hodně radosti z vaření, stále dobrou chuť a mlsný jazýček. :-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Rozstřelené ptáčky dělávám hodně často z různých druhů masa:-)Je to rychlé a není s tím tolik práce,jako s balením závitků;-)Zbyly mi kousky masa po vykostění králíka,tak jsem přivítala i tuto moc fajn verzi.V závěru jsem ještě přidala půlku masité červené papriky,aby se i oko potěšilo a moc jsme si pochutnali:-p
    Děkuji za receptík:-KPosílám bodík:-p+11:yes: a přidávám nějaké fotky:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak dle mého to jako "šlichta" teda nevypadá..ba naopak..moooc se mi to líbí:yes::yes:
    zaokrouhluju 10.bodem;-):-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

  • Pajaja Pajaja

    Mně naopak vůbec nepřipadá, že to vypadá jako šlichta, mě se to prostě líbí a dala bych si s chutí hned. :yes::-p+

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    clupmi - dělám, je to dobré - no rozlítaný ptáček - tedy králíček mňam:-D:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

  • Jiri V. Jiri V.

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)mně se to líbí a dovedu si představit, že to i výborně chutná:yes:

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    Kdysi jsem králíka vykostila, udělala "obyčejný španělský ptáčky" a byla to dobrůtka. Také jsem nevěděla, co s králíkama, ale dnes jsou pro mne nedostakovým zbožím. Tento receptík je velký zjednodušení, ale vypadá hodně papatelně:-*.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    tejaja::-D:-D ale uznej, zajímavé pojetí králíka:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vy si tu nedáte pokoj s tými králikami a nedáte Ja to budem hlásiť na Slobodu zvierat. :-D:-D:-D + 3

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No každopádně výborný nápad, občas u nás dostanu jednotlivé kvalitní díly králíka (s celým už je to bída a 100 za rok už tuplem ne :-D:-D), takže jako obměna určitě :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: španělský ptáček z králíka ptáčky z králíka ptáčky z králičího masa španělský ptáček králičí hřbet recepty kraliči hřbety rozstřelené ptáčky králičí hřbet recept králík na ptáčky španělské ptáčky z králíka králík na španělský způsob kralici hrbety recept ptacci z kralika ptáček králíček recept na králičí hřbet ptáček z králíka králičí ptáčky ptacky z krtalika rozstřelený špaňelský ptáček španělský ptáčci z králika

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít