Suroviny
Porce: 8-10 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 007 kJ / 2 392 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,44 g |
| Tuky | 42,83 g |
| Vláknina | 33,81 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8,01 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 419,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek v míse jen vymícháme a pak, v zakryté, necháme 45 minut nakynout.
Krok 2: Přidáme zbytek všech surovin a ručně nebo robotem vymísíme hladké těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
Krok 3: Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme, pokud je třeba, opatrně podsypeme moukou jen tak, aby se těsto nelepilo.
Krok 4: Rozdělíme na 8-10 dílků, z každého vytvarujeme bulku a necháme asi 5 minut odpočinout. Pak vyválíme (pokud to jde, moc nepodsypáváme moukou) a srolujeme do rohlíků. Každý z nich ještě dlaní vyválíme na delší a tenčí. Uložíme je na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme dobře vykynout.
Krok 5: Pak potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/20-25min).
Zveřejněno 6. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filipky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x96n
Moje poznámka
Filipky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x96n
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 2 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 12 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 14 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 14 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 14 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 15 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 16 hodinami
Tématické fráze:
rohlíky filipky,
proč sladěnka,
celozrnná filipka,
štaflíky,
domácí houstičky s prefermentem,
celozrnné chlebovky,
pečivo filipky,
filipky rohlíky,
dort čuča,
filipka celozrnná,
celozrnné filipky,
chlebový rohlík filipka,
dorty od filipky,
co jsou to filipky,
štaflíky recept,
kde koupím hotové slané košíčky
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
olej,
sůl,
mouka celozrnná žitná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká
Komentáře (50)
A v neposledni rade - koupene pecivo obsahuje tzv.zlepšující přípravky a ty prave mohou za to, ze je tak hodne nadychane.
Ale domaci je domaci
finneta: řekla bych ti, že můžeš, ale už neřeknu, kolik které...určitě bude jiná gramáž, celozrnná víc "cucá" vodu a já navíc použila tu klasickou celozrnnou (nebyla jemňounká jako chlebovky). Budeš experimentovat?
zizala: hned, jak mě něco napadne, tu "žížalky" máš
Merylas:
Rohlíčky dnes vypadají obzvlášť vypečeně
Zrovna mám v pekárně rohlíky ála kornspitz
Jenom skromný dotaz, proč "Filipky"