Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 286 kJ / 7 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,40 g |
| Tuky | 157,51 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 1,59 g |
| Sodík | 914 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 1 292,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus na dort - postup:
Krok 2: Bílky a tak 3/4 cukru ušleháme do tuha. Žloutky se zbytkem cukru ušleháme, stačí málo, nemusí byt pěna! Potom vyšleháme směs ze žloutků a bílků s olejem a nakonec se všlehá prosetá mouka přes síto, ale už ručně, ne mixerem.
Krok 3: Pečeme na 170 °C cca 30 min ale záleží na vaší troubě. Nejlepší je zkusit špejlí, jestli se na ně těsto nelepí, máte pečeno:-)
Krok 4: Krém:
Krok 5: Uvaříme pudink. Tzn. mléko, pudinkový prášek a cukr. Když je pudink vychladlý zašleháme do něj máslo.
Punčovina: Krok 6: Piškot nebo odkrojky z dortu, krém, rum ,může být i kakao. Záleží co máte rádi. Krok 7: Potahovka se koupí a jen se ochutí aroma. Já dávám vanilkové nebo mandlové, barva je gelová icing colors, hnědá se dá docílit i kakaem .
Punčovina: Krok 6: Piškot nebo odkrojky z dortu, krém, rum ,může být i kakao. Záleží co máte rádi. Krok 7: Potahovka se koupí a jen se ochutí aroma. Já dávám vanilkové nebo mandlové, barva je gelová icing colors, hnědá se dá docílit i kakaem .
Zveřejněno 9. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort žirafa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kDlE
Moje poznámka
Dort žirafa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kDlE
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 14 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Išlské dortíčky
dra.carol před 54 minutami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 59 minutami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 7 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 10 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 11 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 12 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 12 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 15 hodinami
Tématické fráze:
žirafa z marcipánu,
dort žirafa-postup,
dort ve tvaru žirafy,
foto postup dort žirafa,
dort se žirafou,
yotube,
dort s žirafou,
labutě z marcipánu - postup,
zirafa z marcipanu postup,
postup dortu,
forma na dort žirafa,
dorty-žirafa,
dort jako zirafa,
dort osel,
dort ježek postup,
marcipánová žirafa,
postup na marcipánovou žirafu,
fotopostup žirafa,
yotube-dorty,
dorty postupy
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
hmota potahovací white icing,
aroma,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (31)
Kdyz si budu chtit jen prohlizet dorty, tak si zvolim obrazky v googlu. Myslim, ze tu mezi nama bude a je dost sikulu, ale i odvaznych zacatecniku, co je prave tvuj dort oslovi a chteli by se do toho pustit, ale obrazek finalniho vysledku, pokud to neni jednoducha kulata klasika, pro ne je bude bohuzel moc malo. Pritom to treba ve fotopostupu neni az tak tezke a narocne. Urcite by te potesilo, kdyby prave tvuj dort nekdo udelal, pochvalil a pridal i foto
Nic proti tobe a tvym kouzelnym dortum, je to jen muj nazor
A díky za doplnění i snahu
Vždy je tady lépe hodnocen úplný recept (fotka, postup, suroviny) - do něj se může pustit každý, kdo trochu peče. I když - povinnost psát ho tu není....
Tvoje dortíky jsou úžasné (žirafa je kouzelná