Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaná brokolice s anglickou slaninou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jambajs jambajs

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 774 kJ /
2 814 kcal
Bílkoviny106,32 g
Tuky238,81 g
Vláknina27,64 g
Cholesterol 665 mg
Sodík 7,10 g
Sůl17,31 g
Sacharidy48,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme vařit do osolené vody na 5 minut, scedíme a necháme vychladit. Mezitím si nakrájíme cibuli, anglickou slaninu (5 plátků si necháme), točený salám, česnek. Krok 2: Na pánev nalijeme trochu oleje, orestujeme anglickou, točený a cibuli. Misku z varného skla vymažeme a vysypeme strouhankou, vyložíme polovinou brokolice, osolíme, opepříme, dáme pár plátků česneku, na to osmaženou směs. Krok 3: Posypeme polovinou sýru, položíme plátky anglické, zbytek brokolice, osolíme, opepříme, dáme zbytek česneku, zasypeme zbytkem sýru a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Krok 4: Dáme péct na 1/2 hodiny na 220°C. Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 20. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Npoz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Npoz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Je to moc príma dobrota:-*Dělávám bez točeňáku,ale zapékám jen 20minutek:-)Hezký receptík:-p:yes::yes:

Mně by tam stačila jenom ta slaninka, točeňák už bych si nepřidávala;-):yes:

Tématické fráze:
zapečená brokolice s anglickou slaninou, zapečená brokolice s anglickou, zapékaná brokolice, zap brokolice se slaninou abrambory, zap brokolice, strouhanka s anglické slaniny, zapékaná slanina, zapekana slanina s nivou, zapékaná brokolice s s nivou, recepty zapekana brokolice, zapékaná brokolice s nivou, zapékaná brokolice/brokolice,točený salám, zapečená brokolice se slaninou, zapekana brkolice recept, zapečená brokolice se slaninou a nivou, zapečená brokolice s nivou a anglickou slaninou, brambory zap.s kvetake, zap.brambory se slaninou, brkolice s anglickou slaninou, zapékaná brokolice s nivou a cibuli

Suroviny:
brokolice, cibule, česnek, slanina anglická, salám točený, sýr strouhaný, vejce, mléko, sůl, pepř, olej, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu