Pikantní vepřové závitky

jambajs Kuchařka: jambajs

Doba přípravy: 2hod. 6 porcí Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

6 plátků vepřové kotlety (nebo krkovice)
20 dkg anglické slaniny
30 dkg kysané zelí
3 cibule (střední)
3 nožky debrecínských párků
sůl
pepř
drcený kmín
cukr
harisa (ostrá papriková pomazánka)
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí propláchneme, okmínujeme, pocukrujeme a promícháme.

  2. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme harisou. Dáme plátky anglické slaniny, zelí a půl nožičky debrecínky. Stočíme do závitků, svážeme a povrch závitku osolíme.

  3. Cibuli nakrájíme, pokud zbude anglická, tak jí taky nakrájíme.

  4. Na sádle zpěníme cibuli, anglickou slaninu a orestujeme závitky. Podlejeme trochou vody a dusíme 1,5 hodiny. Závitky vytáhneme, výpek zapřášíme moukou a uděláme šťávičku. Závitky vložíme zpátky a prohřejeme. Podáváme s brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní vepřové závitky

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Yanull : Já ho sem dám až uvařím aby bylo foto! Jinak mě jako obvykle někdo předejde a dá tam své ,né že by to vadilo,mě to těší,že uvařil a spapal ,ale já se pak stydím za recept bez fotky ,jen tak ho sem nacpat.;-( Všichni si dají na fotkách záležet jen já mám ty nej"hrozně"jší co lze tady najít.:-(

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Veronika.Hrozna:Veru, jen ho sem dej, my jsme jeden výborný boršč jedli v Mariánských Lázních, tuším, že to bylo v Hotelu Slunce. Byl opravdu moc dobrý a nahoře byl kopeček husté smetany. Nikdy se mi takový nepodařil uvařit.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    zizala: Já mám výborný recept na boršč osvědčený ,ale smetana jde až nakonec! Smetana s čerstvým koprem. Nedávala jsem ho sem pač jsou tady borščů mraky,ale vidím,že ten jeden by se sem ještě asi vešel!:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: To rozhodně, to je základ :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala:ja mám dojem (učil ma pravý Rus variť boršč), že červená repa sa nesmie vynechať...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: No, s kysaným zelím se to podle mne víc blíží k bigosi, ale netvrdím, že to nemůže být dobré ;-):-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala:ja do boršču tiež nedávam kyslú kapustu, ale pred rokmi som v TV videla niektorú herečku variť boršč, ona tam dávala aj sladkú kapustu aj kyslú...že u nich doma sa vždy tak varil.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    danielle72: :-)) Aha, to znám taky ;-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    zizala: To kdybych věděla - když jsem ho kdysi dělala prvně, přečetla jsem si předtím asi 50 receptů a udělala z toho jeden svůj :-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    danielle72: A to máš recept odkud? Vážně mě to zajímá, různé varianty jídel sbírám :-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    zizala: No jo, no, každý boršč je zkrátka jiný ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky zelí neproplachuju a to mám domácí hodně kyselé, my máme tu kyselost rádi. Ale slyším poprvé, že by se do boršče dávalo kysané zelí :-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Já zelí neproplachuji, ale na sáčku ustřihnu růžek a důkladně ho vyždímám. Chuť mu zůstane a nemusím ho proplachovat. ;-):-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    danielle72: ;-) zelí, i když je hodně kyselé, většinou neproplachuji, jen z něj lák vymačkám (posléze vypiju) a zaliji trochou vody, je-li to třeba.

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    tejaja: Terezko, občas je zelí až moc kyselé, přesvědčila jsem se o tom zrovna včera, když jsem dala domácí kysané zelí do boršče. A teď chutí připomíná spíš zelňačku... :-8

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřové závitky vepřové závitky recept pikantní závitky pikantni veprove zavitky vepřové závitky plněné zelím veprovy zavitek vepřová roláda plněná kysaným zelím pikantní vepřový závitek recepty s harisou vepřové závitky.cz zavitky pikantní závitek veprove zavitky pikantni vepřové závitky recepty veprovy zavitek slunce vepřové závitek vepřové závitky s kysaným zelím vepřový závitek z kotlety paprikova harisa příprava vepřového závitku.cz

Zapomněl/a jsem heslo