Mečoun na grilu
Mečoun je známý svým pevným masem a jemnou chutí, která se při grilování dokonale rozvine. Mečoun na grilu je nejen rychlý a jednoduchý na přípravu, ale také zdravý a výživný. Při správné marinádě a pečlivém grilování se stane ozdobou každé letní hostiny.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 420 kJ / 1 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,60 g |
| Tuky | 36,04 g |
| Vláknina | 29,40 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 362 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 63,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papričku posekáme nadrobno, ošúpeme zázvor, zo strúčikov cesnaku stiahneme šupku, prekrojíme ich po dĺžke napoly a odstránime nestráviteľný prostriedok, Zázvor a cesnak postrúhame alebo prelisujeme a na lopáriku rozotrieme so soľou. Premiešame s papričkou.
Krok 2: Touto kašičkou z oboch strán potrieme mečúňa, ktorého sme v mieste chrbtice prekrojili napoly. Na dno misy nalejeme trochu oleja zmiešaného s vínom alebo s citrónovou šťavou, uložíme na ňu stejky ryby a zalejeme zvyškom marinády. Misu zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 2 hodiny do chladničky.
Krok 3: Namarinovaného mečúňa vložíme do zatváracej mriežky na grilovanie, aby sa pri opekaní nerozpadol. Grilujeme najprv po 1 minúte z každej strany, potom po 2 minútach tiež z každej strany. Ryba nesmie vyschnúť ani sa pripáliť.
Krok 4: Na okraji grilu opečiem huby a pozdĺžne nakrájané plátky baklažanu, ktoré sme predtým trošku osolili a pokvapkali olejom. V mise zmiešame listy šalátu so zálievkou pripravenou z citrónovej šťavy, olivového oleja a soli. Môžeme ogrilovať aj inú zeleninu podľa chuti, prípadne aj kúsky bagety.
Zveřejněno 24. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mečoun na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5M4
Moje poznámka
Mečoun na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5M4
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 11 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 10 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 38 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Tématické fráze:
mail maribyrnong.vic.g loc:cz,
mail gleneira.vic.gov.au loc:cz,
mail brimbank.vic.gov loc:cz,
mail wyndham.vic.gov.au loc:cz,
mail wyndham.vic.gov.au. loc:cz,
mail frankston.vic.g loc:cz,
mail mitchellshire.vic loc:cz,
mail wyndham.vic. loc:cz,
mail corangamite.vic.gov. loc:cz,
mail phcn.vic.gov.au loc:cz,
mail maribyrnong.vic.gov. loc:cz,
mail gleneira.vic.gov.a loc:cz,
mail gleneira.vic.gov. loc:cz,
mail frankston.vic loc:cz,
mail wyndham.vic.gov. loc:cz,
mail maribyrnong.vic.gov loc:cz,
mail corangamite.vic.g loc:cz,
mail wyndham.vic.g loc:cz,
mail mitchellshire.vic.gov.au loc:cz,
mail frankston.vic.gov.au loc:cz
Suroviny:
mečoun,
paprika kozí roh pálivá,
česnek,
zázvor čerstvý,
olej olivový,
víno bílé,
sůl,
lilek,
houby,
zelenina,
salát,
rajče
Komentáře (13)
Moc hezky připravená rybka