Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 557 kJ / 2 523 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 197,17 g |
Tuky | 188,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 615 mg |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 9,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve formě pěny, tak ji odstraníme.
Krok 2: Přidáme 1 menší cibuli, 1 menší mrkev, 1 menší petržel a klínek z bulvy celeru a osolíme. Dále přidáme 5 kuliček pepře a nového koření a 3 bobkové listy. Necháme zlehka vařit - probublávat dokud není maso krásně měkké (cca 2 hodiny).
Krok 3: Po uvaření opatrně vyjmeme uvařené maso a udržujeme teplé.
Krok 4: Silný vývar scedíme a vlijeme do něj 1 balení sladké smetany (250 ml).
Krok 5: Na zahuštění použijeme směs mouky a másla, které společně při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky. Metličkou jíšku promícháme a následně omáčku důsledně mícháme cca 15 minut, neboť má tendenci se připalovat. Chuť omáčky je velmi silná a díky smetaně jemná.
Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedle.
Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedle.
Zveřejněno 25. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kohout se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1kk
Moje poznámka
Kohout se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1kk
Nejnovější recepty
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 56 minutami
Zabaglione s jahodami
Přidáno před 13 hodinami
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno před 18 hodinami
Spicy chicken tenders
Přidáno před 20 hodinami
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno 31. 5. 2025 12:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
LILIANA0701 před 1 hodinou
Šišky z mletého masa v královské slanině
Andaluzie před 1 hodinou
Kynuté tlačené koláčky
Teruli před 4 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí
martiline před 11 hodinami
Krkovička na houbách sušených a nakládaných
MarcelaPa před 12 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Irena_Hrr před 13 hodinami
Rychlý čočkový salát
Cejenka před 13 hodinami
Medová kuřecí prsa
Gustavo před 14 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Renefer před 14 hodinami
Jahodová zmrzlina
Vilem1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
kohout recepty,
kohout recept,
recept na kohouta,
recepty z kohouta,
recepty kohout,
recepty na kohouta,
mladý kohout recept,
recept kohout,
příprava kohouta,
recept na mladého kohouta,
jak uvařit kohouta,
co uvařit z kohouta,
recept z kohouta,
nadívaný kohout,
jak udělat kohouta,
kohout po francouzsku,
kohout na paprice,
recepty - kohout,
mlady kohout recepty,
kohout recept
Suroviny:
kohout,
kohout,
smetana sladká,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (9)
Ale receptík se mi líbí, to joooo