Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše z pár surovin. Po vykynutí těsto potřeme olivovým olejem, vytvoříme v něm dolíčky a posypeme solí. Do těsta můžeme přidat i další suroviny, například olivy.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 724 kJ / 1 129 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 30,25 g | 
| Tuky | 28,85 g | 
| Vláknina | 8,30 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,01 g | 
| Sůl | 7,50 g | 
| Sacharidy | 182,95 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do misky dáme vlažnou vodu, kvasnice a rozmícháme. Po částech přimícháváme mouku. Takto nachystané těsto necháme kynout pod utěrkou hodinu na teplém místě.
	Krok 2: Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rukama prohněteme a vytvoříme placku. Na placku nalijeme olej, posypeme solí a prsty těsto mačkáme, až vzniknou dolíky.
	Krok 3: Necháme ještě nakynout. Troubu rozpálíme na 220-250 °C.
	Krok 4: Pečeme asi 10-15 minut.
Zveřejněno 30. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB31
Moje poznámka
					
				
Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB31
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 25 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 26 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 30 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							foccacia emanuel, 
						
						
							italský pizza chléb, 
						
						
							těsto na pizzu emanuel ridi, 
						
						
							pizza podle emanuela ridiho, 
						
						
							italský chléb foccacia, 
						
						
							focaccia těsto, 
						
						
							italský chléb, 
						
						
							emanuel ridi testo na pizzu, 
						
						
							italský chléb focaccia, 
						
						
							focaccia recept, 
						
						
							italsky chléb recept, 
						
						
							testo na focaccia, 
						
						
							pizza podle emanuela, 
						
						
							recept na foccacia, 
						
						
							foccacia ridi, 
						
						
							těsto na pizzu podle emanuela, 
						
						
							recept na italský chléb, 
						
						
							pizza těsto emanuel ridi, 
						
						
							testo focaccia, 
						
						
							italsky chleba
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							voda, 
						
						
							kvasnice, 
						
						
							sůl mořská, 
						
						
							olej olivový
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (14)