Ovíněné švestky
Švestky naložené v redukovaném vinném nálevu s kořením jsou delikatesou, která propojí sladkost ovoce s hloubkou vína a jemnou vůní hřebíčku či skořice. Skvěle se hodí k sýrům, masu i jako nečekaný dezert.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 015 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,76 g |
Tuky | 2,72 g |
Vláknina | 29,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 290,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme redukci z vína a koření: víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, citronovou šťávu a koření. Vaříme tak dlouho, dokud tekutina nezačne houstnout.
Krok 2: Poté přidáme oprané a vypeckované švestky a společne mírným varem "táhneme" asi 5 minut.
Krok 3: Následně švestičky vybereme na cedník, necháme odkapat a scezenou tekutinu vrátíme do hrnce. Dále redukujeme, až má šťáva v hrnci konzistenci sirupu.
Krok 4: Švestky naskládáme do nahřátých skleniček a zalijeme svařenou šťávou. Z tohoto množství bylo 5 menších skleniček.
Krok 5: Skleničky zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a v této poloze necháme obsah vychladnout.
Zveřejněno 21. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovíněné švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y70g
Moje poznámka
Ovíněné švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y70g
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 2 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 4 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 4 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 4 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 4 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 4 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 5 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 5 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 6 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty ze švestek,
svestky,
sterilizace švestek,
co ze svestek,
domácí švestkové víno,
švestky recepty,
domácí víno ze švestek,
šťáva ze švestek recept,
co delat ze svestek,
vino ze svestek,
domácí švestková šťáva,
recepty na švestky,
recepty švestky,
co delat se švestkami,
švestky recept,
šťáva ze švestek,
štáva ze švestek recepty,
recept na švestky,
recpty ze švestek,
víno ze švestek recept
Suroviny:
švestky,
víno červené,
cukr,
šťáva citronová,
skořice celá,
koření hřebíček,
badyán
Komentáře (19)
Dovolím si přidat fotku
ale nevadí,třeba příště
ty, čéče.. já to asi prubnu.. ono to bude dobré třeba ke sladké rýži.. jooj.. úplně cítím, jak jsem vínově omámená