Postup přípravy
Krok 1: Prvně dáme vařit brambory.
Krok 2: Steaky opláchneme a osušíme. Obalíme ze všech stran v hladké mouce a nakořeníme kořením na ryby. Rozehřejeme na pánvi větší kus másla a steaky zprudka opékáme. Posypeme trochou kmínu (až na pánvi při smažení, jinak by kmín opadal).
Krok 3: Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme s máslem, přilijeme trochu mléka, nasolíme a mixujeme dokud kaše není úplně hladká a nemá správnou konzistenci.
Krok 4: Hrášek s kukuřicí lehce osolíme (já tady používám jen trochu vegety) a zlehka podusíme na másle. Podáváme s kolečkem citronu, na talíři ať si každý dochutí sám. Jedla jsem žraloka poprvé a přišla jsem mu takhle na chuť.
Zveřejněno 20. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žralok na prudko s bramborovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKL9
Moje poznámka
Žralok na prudko s bramborovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKL9
Nejnovější recepty
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka šup-šup
Loiza před 33 minutami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 39 minutami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 40 minutami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 51 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 1 hodinou
Míša řezy od maminky
Kratule před 1 hodinou
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 2 hodinami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 2 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Ajkalajka před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
janik62 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recept žralok,
recept na přípravu žraloka,
žralok na másle,
příprava žraloka recept,
připrava žraloka,
recept na žraloka,
žralok recept,
recepty ze žraloka,
žralok příprava,
mrazeny zralok,
žralok mražený recept,
žralok na kmine,
pečený žralok,
recepty žralok,
žralok s bramborem,
recepty žralok vanočni,
žralok recepty,
žralok na talíři,
recepty na přípravu žraloka,
ryba na prudko
Suroviny:
filet ze žraloka,
koření na ryby,
máslo,
kmín celý,
mouka hladká,
brambory,
mléko,
sůl,
hrášek mražený,
kukuřice mražená,
citron
Komentáře (14)
tejaja:
Díky za radu (a nemyslím to ironicky)
Nasadil jsem si všechny brýle a ani přes lupu jsem se na kilovém balení nedobral místa zamražení.
Snad by se dalo usuzovat z toho, že treska byla ulovena v Beringově moři, ale čertví kde ji glazovali vodou a mrazili
Před časem na mě felčaři udělali bububu
Začal jsem nešťastně MRAŽENÝM tuňákem
Dále mražená treska (či čo to bolo), ta se dala jenom vařit, páč to bylo samá voda
Včéééra byl čerstvý pstruh (sladkovodní
Včéééra večer mi doručili 500g chlazeného pangasia, tak bude dnes pomoučený a ovoněný česnekem... a zítra asi jen tak s kmínem...
***
OT
No, hodnotit někoho podle nicku je zavádějící a může být i zavánějící, že
elenaCZ: A proč se nemá na ryby dávat koření?
Víte, nick elena, který jste si zvolila, je velmi noblesní, ale k Vám se nehodí - výrazy, které používáte, svědčí o naprostém opaku. Přijde Vám normální přihlásit se na kuchařský web, vybrat si pár receptů a snažit se je shodit? Neshazujete spíše sama sebe? Ostatně taky bych se zeptala, jakou specialitou se kromě kousavých komentářů pochlubíte Vy sama?
P.S. Plněné pomeranče umím a do buřtguláše dávám mléko.
No, pokud Podravka JE hnus, pak já jsem hnusák
Edit
Žraloka mám nejraději narychlo, jen přiměřeně osoleného, nepatrně opepřeného a kmín mi také nevadí...
Ano dávat někam Podravku JE hnus, to má paní pravdu.