Žralok na víně

Ryby Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Ryby Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Suroviny

žraločí maso filet
červené suché víno
citron
koření na ryby
oregano
hladká mouka
máslo
tvrdý sýr Eidam
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso (žralok) zbavené kůže a páteře si vložíme do misky a zalijeme vínem a necháme uležet cca půl až 1 hodinu.

  2. Mezitím si připravíme směs na obalování: do hlubokého talíře nasypeme cca půl sáčku rybího koření, cca čtvrt sáčku oregana, cca půl talíře hladké mouky, jemně osolíme.

  3. Poté rybí maso vyjmeme z vína a necháme okapat a obalíme ve směsi (pozor maso je velmi měkké). Smažíme na másle cca 8 minut z každé strany, jemně při smažení z jedné strany pokapeme citronem.

  4. Podáváme s hranolky a usmaženou rybu jemně posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka od kuchařky

použil jsem i kapra ( ve víně zesládnul), chystám se vyzkoušet rybu naložit do bílého vina.

Francouzký dresing, obloha: kukuřice a hrašek .

Komentáře k receptu Žralok na víně

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: žralok filety žralok recept žralok na bílém víně recept recept žralok žralok na maso na zelenině recepty žralok recept na žraloka s vínem a se smetanou filet žralok recepty zralok filety recept pangas žralok obalovane zraloci filety recept jak naložit žraloka žralok na bílém víně žralok recepty zralok maso ze žaloka žralok se zeleninou kapr na víně nalozit