Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 643 kJ / 1 110 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 99,40 g | 
| Tuky | 62,64 g | 
| Vláknina | 13,80 g | 
| Cholesterol | 1,94 g | 
| Sodík | 1,60 g | 
| Sůl | 4,10 g | 
| Sacharidy | 33,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vepřové ledvinky rozkrojíme, vykrájíme kanálky a necháme je takto vymáčet ve studené octové vodě nebo v mléce. Poté je nakrájíme na malé kousky nebo na plátky. Vložíme  je do hrnce s horkou vodou a necháme krátce přejít varem.
	Krok 2: Spařené ledvinky scedíme a několikrát propláchneme. Uzeninu, pokrájenou na kolečka, dáme do nádoby a orestujeme zprudka na oleji. Pak přidáme pokrájenou bílou část mladých cibulek, které necháme zpěnit. Na tento základ přidáme pokrájené spařené ledvinky, celý kmín. Ledvinky pěkně opečeme po všech stranách. Zaprášíme sypkou červenou gulášovou paprikou, přidáme zázvor a podlijeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Ke konci dušení přidáme pokrájené papriky a ještě necháme dál dusit doměkka.
	Krok 3: Když jsou ledvinky téměř měkké, necháme šťávu vydusit a zasypeme hladkou moukou, kterou opražíme dorůžova. Mouku zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a za občasného promíchání dodusíme ledvinky doměkka.
	Krok 4: Nakonec omáčku s ledvinkama osolíme a opepříme. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem a zdobíme petrželkou nebo zelenou částí mladých cibulek. Můžeme podávat také jen s pečivem.
Zveřejněno 6. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vepřové ledvinky na zázvoru, uzenině a paprikách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kX3E
Moje poznámka
					
				
Vepřové ledvinky na zázvoru, uzenině a paprikách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kX3E
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřové ledvinky, 
						
						
							vepřové ledvinky pikantní, 
						
						
							jak dlouho dusíme ledvinky aby byly měkké, 
						
						
							ledvinky na zázvoru, 
						
						
							pikantní vepřové ledvinky, 
						
						
							jak dlouho se dusí ledvinky, 
						
						
							recept na vepřove ledvinky, 
						
						
							ledvinky na paprice, 
						
						
							aby ledvinky byly měkké, 
						
						
							spišská omacka, 
						
						
							vepřové pikantní ledvinky, 
						
						
							jak dlouho se dusi vepřové ledvinky, 
						
						
							pikantní ledvinky, 
						
						
							dobré ledvinky, 
						
						
							vepřové ledvinky se zazvorem, 
						
						
							měkké ledvinky, 
						
						
							pikantní vepřové ledvinky s rýží, 
						
						
							recept na dobré ledvinky se zázvorem, 
						
						
							jak dusit ledvinky aby byly měkké, 
						
						
							vepřové ledvinky na paprice
						
					
						Suroviny:
						
							ledvinky vepřové, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							uzenina, 
						
						
							mouka, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							zázvor, 
						
						
							paprika čerstvá zelená, 
						
						
							koření paprika gulášová, 
						
						
							olej, 
						
						
							olej, 
						
						
							voda
						
					
	
			
	
Komentáře (18)
Ledvinky děláme vemi často , hlavně kdy máme štěstí a seženeme je. Moc mne svádí ten zázvor se kterým si je nedokážu představit. Nemohu si ujasnit chuť. Ale jstě to zkusím. Taky dávám sádlo.Zatím máš +bodík 9
Bibinka: mne dnes sedly, jsem nějak přeslazená a už to chtělo změnu,máme je moc rádi Jani
Suslajda: i já napravovala
rebeka:zkusila jsem je dnes jinak, ten zázvor manžel může a tu sušenou chillu papričku si tam šoupne taky