Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 518 kJ / 1 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,90 g |
| Tuky | 101,22 g |
| Vláknina | 30,80 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 7,55 g |
| Sůl | 18,78 g |
| Sacharidy | 64,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubokého hrnce do osolené studené vody dáme vařit očištěné plíčky, zeleninu a koření, které pro snadnější pozdější vyjmutí vložíme do takzvaného “vajíčka“ na sypaný čaj. Vaříme do změknutí plíček (Až nám krásně naskrz projede jehlice, nebo špejle. Já vařím ve velkém tlakovém hrnci 30 minut).
Krok 2: Až jsou plíce měkké, vše scedíme, plíčky necháme vychladnout, odstraníme trubice a maso nakrájíme na větší kousky. Odlijeme si množství vývaru dle toho, kolik přibližně budeme chtít omáčky.
Krok 3: Přidáme uvařenou zeleninu a ponorným mixérem rozmixujeme. Uvedeme k varu, volžíme nakrájené plíčky, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně, hořčici a na slabém plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme s kynutým, nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6yz
Moje poznámka
Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6yz
Nejnovější recepty
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 40 minutami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 45 minutami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 17 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 18 hodinami
Česneková omáčka s opečenou uzenou krkovicí
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 43 minutami
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 1 hodinou
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 2 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 6 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 11 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 13 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 14 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 14 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 14 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 14 hodinami
Tématické fráze:
plíčka na smetaně,
pličky,
jehněčí plíčka na smetaně,
hovezi plicka recepty,
kančí plíčka,
pajšl - plíčka na smetaně,
krůtí plíčka,
za jak dlouho zmněknou potraviny v tlakovém hrnci,
jak vypadají plíčka,
recept na pajšle,
vaříme plíčky,
rcp na pajšl,
klasické plíčka na smetaně,
řeznictví pajšl,
plicka na vine,
kančí plíčky,
plíčky v pomalém hrnci,
doba vaření plíček,
jehněčí plíčky na smetaně,
těšínské jatky - vepřové plíce
Suroviny:
plíce vepřové,
mrkev,
celer,
rozmarýn čerstvý,
pepř,
sůl,
zelenina,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
hořčice plnotučná,
sůl
Komentáře (14)
Moc Vám děkuji za Váš komentář a hlavně,za uvedení prodejen
Udělala jste mi velkou radost i tím,že vyzkoušíte tento recept ve vašem Buffetu na Kuřím rynku
Tady u nás ve Zlíně také nejsou k dostání
Díky za zájem i debatu ohledně pajšlíku
Ať žije pajšl s omáčkou !!!!!!!!!!!!
Jinak k tomu přidávání podobných rcp
Všem děkuji za zájem,komentíky i hodnocení
Nechápu, co dělají v podobných smažené plíčky, to s těmito nemá nic společného
ale ty je máš moc hezké na tom talířku
100 lidí, 100chutí