Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 326 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,65 g |
Tuky | 12,60 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 41 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 40,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prosím – berte suroviny jako orientační, záleží na velikosti brambor a podle nastrouhaného množství přidáme smetany…Prostě, kolik nastrouháte, tolik sníte.
Krok 2: Syrové brambory nastrouháme na struhadle (musí být tenké). Přidáme sůl, pepř, koření, cibulku a rukou důkladně promícháme (promneme) se smetanou, aby se dostala všude a plátky nezůstaly slepené.
Krok 3: Formičky na mufiny vytřeme lehce olejem, vyložíme pásky z pečícího papíru (viz foto-upečené brambůrky půjdou pěkně vydělat) a důkladně natlačíme plátky brambor i boky, co nejvíce tam vleze. Zalijeme smetanou, co zůstane.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 45min. (záleží na druhu brambor-každý si pohlídá, příp. před koncem zkusíte, zda jsou brambory upečeny).
Krok 5: Brambory mají zůstat křupavé, proto je smetany jen opravdu na promíchání bramborových plátků.
Krok 6: Brambory můžete také přidat k pečenému masu do trouby 45min. před koncem pečení.
Přílohové brambory můžete dělat pokaždé jinak, např. přidat jiné koření, česnek, parmezán, slaninu.
Přílohové brambory můžete dělat pokaždé jinak, např. přidat jiné koření, česnek, parmezán, slaninu.
Zveřejněno 23. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přílohové brambory JJ (jednoduše a jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Vz6
Moje poznámka
Přílohové brambory JJ (jednoduše a jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Vz6
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 2 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 7 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 10 minutami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 2 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 6 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 9 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 20 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 22 hodinami
Tématické fráze:
přílohové brambory,
brambory jako příloha jinak,
brambory přílohové,
recept na přílohové brambory,
formička na brambory,
formičky na brambory,
kolik brambor na porci,
přílohové brambory recept,
přílohové brambory se smetanou,
recepty z brambor,
tv paprika recepty vaříme s billem,
kolik je porce brambor,
výtečné brambory v troubě,
brambory jinak,
kolik brambor na dietu,
přílohovébrambory,
formičky na pečení brambor,
recept na brambory přílohové,
přílohové letní saláty,
vaříme s billem recepty
Suroviny:
brambory,
smetana,
sůl,
pepř,
kurkuma,
bazalka čerstvá,
cibulka jarní,
parmazán,
olej,
pečící papír
Komentáře (26)
Máš je pěkně opečené, to mám ráda, když to křupe
Já taky nějak moc neskládala, ale když se jen vyloží boky, tak to po upečení cosi vytvoří a díky smetaně (nebo i sýru) drží pohromadě. To ale není důležité, hlavně, že jsi nebyla zklamaná
Díky jahoda
Já to dělala přesně podle mistra Billa
Hlavně dobře napěchuj na sebe, aby plátky pěkně držely fazónku a je dobré vyložit boky - potom to dělá tu květinku