Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 774 kJ / 1 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,79 g |
Tuky | 24,36 g |
Vláknina | 40,96 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 261,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme nejlépe máslem.
Krok 2: Brambory nakrájíme na silnější plátky a poklademe jednu vrstvu na pekáč, osolíme, posypeme nakrájeným pórkem a 1 stroužkem česneku, který jsme si nadrobno nasekali.
Krok 3: Na to položíme osolené a opepřené řízky, dále pak očištěné a na plátky nakrájené žampiony a zakončíme vrstvou brambor, osolíme, posypeme druhým stroužkem česneku.
Krok 4: Vše zalijeme šlehačkou a pečeme při teplotě 250 C.
Krok 5: Před koncem pečení zasypeme strouhaným sýrem a dopečeme.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EBY
Moje poznámka
Zapečené maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EBY
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno 2. 6. 2025 08:00
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno 2. 6. 2025 06:15
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvovo-česneková polévka
tara23 před 3 minutami
Mleté maso s kapustou a rýží
monyss před 26 minutami
Hlávkový salát se slaninou
Evule1 před 6 hodinami
Koprová omáčka
LucieKrou před 14 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 15 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 16 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 17 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 18 hodinami
Tématické fráze:
zapecene maso,
zapečené vepřové maso recepty,
zapecene maso se slehackou,
maso zapečené se šlehačkou,
vepřové řízky se šlehačkou,
zapečené vepřové maso,
zapečené vepřové řízky,
zapečené vepřové maso se šlehačkou,
zapecene maso ve slehacce,
vepřové maso zapečené se šlehačkou,
zapékané maso,
zapečené vepřové závitky,
vepřové řízky zapečené,
zapečené vepřové se šlehačkou,
vepřové maso se šlehačkou,
zapečené maso recept,
recept na zapečené maso,
zapečené řízky se šlehačkou,
vepřové zapečené se šlehačkou,
recepty na zapékané maso
Suroviny:
brambory,
řízek vepřový,
pórek,
šlehačka,
žampióny,
česnek,
sýr,
sůl,
pepř
Komentáře (6)