Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové lodičky s broskvemi

Lodičky z kynutého těsta s pudinkovou náplní a broskvemi vypadají po upečení úchvatně. Dozdobte je čokoládovou polevou a podávejte třeba k nedělní kávě. Voní badyánem a skořicí a zaujmou na první pohled.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 954 kJ /
3 574 kcal
Bílkoviny73,22 g
Tuky139,44 g
Vláknina17,71 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 483 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy497,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do trochy vlažného mléka rozmícháme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Smícháme mouku, zbytek cukru a mléka, sůl, žloutky a změklé máslo. Přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké, tužší těsto. Krok 3: Na teplém místě necháme těsto přikryté utěrkou vykynout asi 30 minut. Krok 4: Mezitím na plotně svaříme vodu s kořením a citronem. Přecedíme a vrátíme zpátky do kastrůlku. Krok 5: Přilijeme pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody, přidáme 3 lžíce cukru a přivedeme k varu. Krátce povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 6: Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kousků a z každého vyválíme okrouhlou placičku asi 10-15 cm dlouhou a 2 mm tlustou. Krok 7: Každou placičku přeložíme a nastřihneme asi 1,5 cm od kraje (viz. fotografie). Krok 8: Pak ji posypeme třtinovým cukrem a do středu dáme lžíci vychladlého pudinku a 3 plátky broskve. Krok 9: Nastřižený okraj přehneme směrem zleva doprava a poté v opačném směru přehneme druhý okraj (viz. fotografie). Krok 10: Vzniklou lodičku přeneseme na vymazaný plech a necháme ještě asi 15 min kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15-20 minut. Krok 11: Vychladlé lodičky zdobíme čokoládovou polevou.

TIP: Jak zdobit čokoládovou polevou

Zveřejněno 23. 9. 2013

Poznámka autorky Hella

Dělala jsem přesně podle receptu, ale těsto bylo dost tuhé, nevím, jestli v něm není chyba v množství tekutiny, deci mléka se mi zdá málo. Ani rozehřátý tuk tomu moc nepomohl, tak nevím. Po upečení to bylo výborné, druhý den už nic moc. Tenhle recept získal v časopise absolutní prvenství a byl tak vychvalovaný, že jsem asi od toho čekala víc.

Dle mých poznatků je pudinku moc, stačilo by poloviční množství.

Příště zkusím z jiného těsta, např. z pružného http://www.toprecepty.cz/recept/36271-maslicky-s-o...

Zdroj: Knihovnička Recepty č. 09/2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rp4E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rp4E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dana61: Budu moc ráda, když to někdo upeče a podělí se o svou zkušenost ;-)

Hella: souhlasím :yes::-D jsem také "okařka" a tak tuto krásu upeču v akci přiměřeně - přiměřeně a uvidím:-D

Dana61: Ono to "nic moc" je věcí názoru. Můj muž je jedl druhý den a moc mu chutnaly, dokonce řekl, že je to přece jenom "podstatně vyšší kategorie" než ostatní pečivo. On ten "puding" je chuťově velice zvláštní a v kombinaci s broskvemi je to takové šťavnaté. Když jsem pekla znovu, tak jsem použila svoje oblíbené těsto (od oka) a tvar to drželo také.

vypadají nádherně:yes::-D ale také si myslím, že 100 ml mléka na 1/2 kg mouky je opravdu málo - to asi není tužší těsto, ale tuhé viď? Možná je to proto, aby lodičky držely tvar;-) nicméně znovu podotýkám, že jsou nádherné:yes: líbí se mi také, že jsi napsala, že druhý den nic moc:-D

Jdu na to. moc zajimave a krasne :-K:yes::-O

:yes::yes: moc pěkné:-K

:-)Bezvadny recept, dekuji. :-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes:

To se mi lííííbííííí:yes::yes:

Rozkošné :-K:-))

V tomto čísle Knihovničky to skvělými nápady opravdu jen hýří:-! Chystám se nqa všechny, zatím jsem zvládla jen čokoládové briošky (výsledek zde na TOPkách), ale tyhle lodičky mi taky nedají spát:-D Moc se ti povedly:yes::-K

Jak vždy:yes::yes:

:-O to je krása:-K:-* noo, v mém podání by z toho vznikl asi Titanik:-8:-D:-D:-D ty to máš za bodík:-K;-):-):yes:

Helli, tak jak to máš složené na tom talířku, tak to vypadá jako motýlek, jen mu dát tykadýlka;-) Hezké a dávám ti 7.bod:yes:

:-O:-O:-O no já se picnu..:yes::yes::yes:to je paráda :yes::-K

Lodičky lákají ke sladké projížďce :-p:-*:-*

Moc hezké, zas takový recept, kdy si zkusím udělat na rukou uzel:-D:yes: - určitě jde z vlastního osvědčeného kynutého těsta, díky za informace:-))

Paráda:yes::yes:, ale pro mne moc pracná;-)

Nápaditě a moc pěkně načančané ;-):-p:-D:yes:

:-) Heli, :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recepty z broskví, recept sladké lodičky, lodičky s broskve mi - koláče, knihovnička recepty 09/2013, pudinkové lodičky, krémovy broskvový koláč, lodičky s krémem recept, recepty s broskvemi, sladke recepty z broskvemi, kemove odičky, lodičky z kynutého těsta, knihovnička recepty, knihovnička receptů č. 9/2013, sladké recepty s broskvemi

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, cukr krupice, mléko, sůl, žloutek, máslo, voda, badyán, skořice celá, citron, pudink vanilkový, cukr krupice, cukr třtinový, broskve, vejce, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu