Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník s dýní

Vůně perníku a chuť dýně, to jsou dva typické znaky podzimu. A že ony komponenty spolu skvěle ladí, to vám předvedou v tomto moučníku. Nadýchaný perník na plechu je doplněný polevou z hořké čokolády a tvoří úplnou symfonii chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 681 kJ /
5 182 kcal
Bílkoviny96,92 g
Tuky204,93 g
Vláknina43,25 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy716,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme předehřívat na 175 °C. Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Dýni očistíme. Pokud je třeba, tak i oloupeme (dýně hokaido se loupat nemusí). Vydlabeme semínka. Čistou dužinu nastrouháme nahrubo. Odebereme 1,5 hrnku a zbytek použijeme v jiném receptu. Krok 3: Dýni dáme do misky. Přidáme ostatní uvedené suroviny na těsto. Mléko přiléváme postupně dle potřeby. Průběžně mícháme. Výsledkem by měla být hladká, tužší, ale stále tekutá, konzistence. Krok 4: Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do vyhřáté trouby při 175 °C po dobu asi 25-30 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí. Pokud ji po vpichu vytáhneme suchou, je perník upečený. Necháme vychladnout. Krok 5: Připravíme polevu. Čokoládu pozvolna rozpustíme s máslem (nebo Herou). Stále mícháme, až se hmota dokonale spojí. Krok 6: Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou a necháme ji ztuhnout.

TIP: Čím ještě můžeme vylepšit perník na plechu?

Zveřejněno 6. 10. 2013

Poznámka autorky kucerova45

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perník s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGqL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perník s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGqL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Upekla jsem, použila klasickou dýni goliáš a buchta měla úspěch, ukládám a budu péct častěji. Bylo to na plech cca 25*35cm.

:-)<3:yes: Recept se mi líbí a vypadá krásně i hotový :-K

Výborný a vláčný :D.

Dnes, jsem udělala přesně podle receptu a musím říct, že jsem opravdu lepší perník najedla. Je super:-!:-!:-!:yes:

Dneska jsem udělala a už je víc jak půl plechu snědeno :-) Díky za dobrý typ co s dýní.. :-p

Tématické fráze:
perník z dýně, perník s dýní, top recepty z dýně, perník s dýně, dynovy pernik, perník dýně, co s dyni, perník, perník z dýní, recepty s dýní, recept perník z dýně, recept perník s dýní, perníčky z dýně, recepty z dýni, pernik s dyni recept, perníky z dýně, perník na plech, co s dýní?, dýně perník, perník recept

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, prášek do perníku, cukr vanilkový, olej, dýně, vejce, kakao, mléko, čokoláda na vaření, tuk, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu