Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 934 kJ / 1 896 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,79 g |
Tuky | 84,26 g |
Vláknina | 89,42 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 296 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 134,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu namočíme den předem a poté ji uvaříme doměkka a scedíme.
Do hmoždíře dáme nasekaný česnek, římský kmín, koriandr sušený i čerstvý a chilli papričky. Vše utřeme na pastu. Krok 2: V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme mleté maso a rovněž ho orestujeme ze všech stran. Vařečkou maso od sebe oddělujeme. Když změní barvu, tak ho osolíme a přidáme směs z hmoždíře. Přidáme ještě rajčatový protlak, promícháme a vše podusíme. Přisypeme uvařenou cizrnu a dosolíme. Krok 3: Směsí naplníme paprikové lusky. Smetanu prošleháme s rajčatovým pyré a trochu osolíme. Tuto omáčku dáme na dno zapékací misky, položíme do ní naplněné lusky a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C.
Pečeme 30 minut přikryté pokličkou a pak odkryté ještě 20-25 minut dopékáme.
Podáváme s kopečkem rýže.
Do hmoždíře dáme nasekaný česnek, římský kmín, koriandr sušený i čerstvý a chilli papričky. Vše utřeme na pastu. Krok 2: V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme mleté maso a rovněž ho orestujeme ze všech stran. Vařečkou maso od sebe oddělujeme. Když změní barvu, tak ho osolíme a přidáme směs z hmoždíře. Přidáme ještě rajčatový protlak, promícháme a vše podusíme. Přisypeme uvařenou cizrnu a dosolíme. Krok 3: Směsí naplníme paprikové lusky. Smetanu prošleháme s rajčatovým pyré a trochu osolíme. Tuto omáčku dáme na dno zapékací misky, položíme do ní naplněné lusky a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C.
Pečeme 30 minut přikryté pokličkou a pak odkryté ještě 20-25 minut dopékáme.
Podáváme s kopečkem rýže.
Zveřejněno 13. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBDz
Moje poznámka
Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBDz
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 16 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 12 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 13 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 13 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 14 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 15 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 16 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 17 hodinami
Tématické fráze:
plněné paprikové lusky,
paprikovy lusk,
plneny paprikovy lusk,
plněný paprikový lusk recept,
plněný paprikový lusk - recept,
paprikový lusk recept,
paprikový lusk s masem,
plněné paprikové lusky v troubě,
paprikové lusky,
paprikové lusky plněné,
sekaná s cizrnou,
plnene lusky,
recept plněný paprikový lusk,
paprykovy lusk,
plněný lusk,
plněne papriky mletým masem,
paprikové lusky plněné masem,
paprikovej lusk,
plnený paprykový lusk,
paprikoví lusk
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
maso hovězí mleté,
cizrna,
cibule červená,
protlak rajčatový,
česnek,
smetana ke šlehání,
pyré rajčatové,
římský kmín mletý,
koriandr,
nať koriandrová,
chilli paprika čerstvá,
olej olivový,
sůl
Komentáře (6)