Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S těstem se velmi dobře pracuje a množství droždí se nelekejte, vážně není cítit.

Hodnocení receptu je 5,0 (86×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

podle velikosti 24–48 koláčků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 505 kJ /
6 574 kcal
Bílkoviny153,21 g
Tuky343,33 g
Vláknina28,35 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 725 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy682,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedeného množství mléka odebereme 2 lžíce a nalijeme je do hrníčku. Přidáme rozdrobené droždí, 2 lžičky moučkového cukru a 1 lžíci hladké mouky. Vymícháme hladkou kašičku a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Krok 2: Z mouky, moučkového cukru a másla připravíme promnutím mezi prsty drobenku. Krok 3: Na náplň smícháme v míse tvaroh, žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr podle chuti. Krok 4: Do mísy prosejeme zbytek mouky, přidáme zbytek mléka, žloutky, olej, rum, špetku soli a muškátového oříšku, citronovou kůru a nakonec i kvásek. Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké těsto. Krok 5: V hnětení těsta nám může pomoci i domácí pekárna. Stačí do ní vložit suroviny v pořadí tekuté, sypké, a vybrat program Těsto. Krok 6: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 7: Hotové těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a lžící z něj odkrajujeme kousky těsta. Každý kousek prsty roztáhneme do šířky, naplníme tvarohem a dobře uzavřeme. Vytvarujeme do bochánku a pokládáme na připravený plech. Krok 8: Prstem uděláme doprostřed každého bochánku důlek a naplníme ho povidly. Navrch přitlačíme trochu drobenky. Krok 9: Koláčky ničím nepotíráme ani nenecháváme kynout. Plech rovnou vložíme do předehřáté trouby a koláčky pečeme dorůžova asi 10 minut.

TIP: Jak připravit dvojctihodné koláče

Zveřejněno 17. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOGE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOGE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (135)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Včera mě honila mlsná,tak jsem se pustila do těchto koláčků.Troufám si říct, že se mě povedly.Byly výborný.😋

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Trochu mě zprvu vyplašilo, že je těsto tak mastné, ale v závěru vnímám, že to tak mělo být. Koláčky jsou skutečně výtečné! 👌😋 Droždí jsem dala jen jednu kostku. Náplň vyšla krásně na celou dávku… 🙂 Jo, a těsto jsem trochu víc osladila…
Vynikající. 👌😋👍

Pěkný recept... Jdu do nich. :-)

Díky!
Skvělý recept, těsto jako hedvábí, koláče vynikající.
Dělala jsem ze sušeného droždí RUF, dala jsem 3,5 sáčku.
:yes::yes::yes:

zdenulenka: moc děkuju za krásné foto, máš je nádherné, malé, úhledné;-) jsem ráda, že recept nezklamal:-K

Dnes vyzkoušeno, vynikající. Dovoluji si přidat foto. ;-)

1974andrea: nesmírně mě těší, že sis vybrala právě tento recept, a ještě víc, že se vše podařilo:yes::yes: a podle krásných fotek, nááramně.. moc děkuju:-K:-K:-K a hezkou oslavičku;-)

Tak Naděnko, zvládla jsem to i já, pekařský antitalent. Akorát se mi na plechu některé trochu spojily, ale to neva. S těstem se pracovalo moc dobře. Navrch jsem dala hrušková povidla. Jeden už jsem ochutnala a je to výborný :yes: Přidávám fotečky;-)

Pudink: děkuji:-)

Vynikající:yes: :-K

bara.it: máš je moc krásné;-):-):yes: děkuji za odzkoušení i foto, a jsem ráda. že jste si pochutnali;-):-K

Tématické fráze:
koláčky bez kynutí, kolace bez kynuti, kynute koláče, kynuté koláčky bez kynutí, kynuté koláčky, kynuté koláče bez kynutí, tvarohové koláče bez kynutí, kynuté buchty bez kynutí, překládané koláče, koláčky, tvarohové koláčky bez kynutí, kynutý koláč na plech bez kynutí, koláče kynuté, kynutý koláč bez kynutí, kolace z kvasnic bez kynuti, koláčky kynuté, koláče kynuté přes noc, koláčky bez kvasnic, překládane kynute těsto, svatební koláčky bez kynutí

Suroviny:
mouka hladká, mléko, olej, žloutek, droždí čerstvé, cukr moučkový, sůl, citron, rum, ořech muškátový, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, žloutek, rozinky v rumu, povidla švestková, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu